Pui umplut cu orez și legume
carne de pui

Pui umplut cu orez și legume

Îți dorești un fel principal care să impresioneze orice invitat? Descoperă rețeta puiul umplut cu orez și legume coapte.
  • 18

    ingrediente

ingrediente

pregătire

  • Spălați puiul și frecați-l cu unt, sare, piper, boia de ardei, măghiran și un cățel de usturoi presat. Lăsați-l o oră la frigider. Îl veți găti mai târziu.

  • Între timp, într-o tigaie, se prăjește ceapa de primăvară tăiată cubulețe, cățelul de usturoi zdrobit și cimbrul. Se adaugă sare după gust și se amestecă cu orezul prefiert, mărișoarele uscate și înmuiate în prealabil în șerbetul de mere. Băgăm acest amestec în interioul puiului și-l punem într-o caserolă de cuptor, cu puțină apă.

  • Coacem puiul la 180 de grade timp de aproximativ 2 ore, udând suprafața acestuia din când în când. Cu jumătate de oră înainte de a finaliza programul de coacere, puneți în vas, lângă pui, o jumătate de mandarină. Aceasta va adăuga o aromă intensă și va da un aspect auriu cărnii.