Pui întreg la tigaie închisă  cu cimbru și cremă de pătrunjel
carne de pui

Pui întreg la tigaie închisă cu cimbru și cremă de pătrunjel

Puiul la tigaie devine mai bun ca niciodată dacă folosești condimentele de la Kamis. Gătește cu drag!
  • 10

    ingrediente

ingrediente

  • 1,6 kilogram pui
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă mare, tăiată fin
  • 1 lingură făină
  • 125 mililitri vin alb
  • 200 mililitri fiertură de pui
  • 200 mililitri smântână proaspătă
  • 2 linguri Cimbru
  • rasnita sare de mare iodata
  • Piper negru măcinat

pregătire

  • Preîncălziți cuptorul la 220 ° C. Puneți puiul într-o tigaie și prăjiți timp de 30 de minute, până când suprafața este aurie.

  • În timp ce puiul se prăjește, adăugați uleiul de măsline într-un recipient adânc și rezistent la temperaturi înalte. Căliți ceapa pentru 5 minute până când se face aurie la culoare. Adăugați faina și amestecați compoziția timp de un minut, apoi turnați cei 200 de ml de vin alb. Amestecați foarte bine înainte de a adăuga fiertura de la pui și smântâna. Lasați să fiarbă și apoi lăsați la răcit.

  • Scoateți puiul din cuptor și adăugați-l în vasul cu sos cu vin alb. Se presară deasupra cimbru și pătrunjel, apoi se acoperă cu un capac. Reduceți temperatura cuptorului la 180 ° C, apoi puneți vasul în cuptor și lăsați puiul timp de 1 oră. Când puiul este gătit scoateți-l din cuptor, puneți sare și piper.