Pui_cu_spanac_rosii_uscate_si_sos_de_curcuma_800
carne de pui

Pui cu spanac, roșii uscate și sos de curcuma

  • 16

    ingrediente

pregătire

  • Preîncălziți cuptorul la 180 grade Celsius, pe funcția "ventilație" sau cuptorul cu gaz la trei sferturi din putere.

  • Presărați deasupra pulpelor de pui întregi curcuma, boia dulce afumată și boabe de muștar, apoi adăugați pulpele într-un vas de fontă (tigaie pretabilă și la cuptor) încins la foc mediu, pe aragaz.

  • Adăugați peste pulpele care sfârâie untul împreună cu ceapa și usturoiul tocate mărunt plus câteva picături de ulei de măsline pentru a nu se arde untul. Când ceapa devine sticloasă, adăugați vinul alb și lăsați să se evapore alcoolul preț de 2-3 minute, la foc mare.

  • Asezonați cu sare de mare Provence, adăugați smântâna de gătit deasupra pulpelor, apoi râșniți peste acestea piper mozaic. Amestecați bine cu ajutorul unei spatule, apoi introduceți vasul acoperit în cuptorul preîncălzit, timp de 30 de minute.

  • Când sunt aproape gata pulpele, scoateți vasul din cuptor, adăugați deasupra frunzele de baby spanac și bucățile de roșii uscate, peste care presărați amestecul de roșii uscate cu usturoi și busuioc.

  • Acoperiți din nou vasul și îl mai lăsați la cuptor încă 10-15 minute, pentru contopirea aromelor. Poftă bună!