CORIANDRU BOABE

CORIANDRU BOABE

CORIANDRU BOABE

Știați că...?

Atât semințele, cât și frunzele (vezi frunzele de coriandru-Cilantro) sunt folosite în bucătărie, dar nu se înlocuiesc una pe alta, deoarece au arome distincte. Coriandrul se știe că era folosit în Egipt din 1550 î.Hr. în scopuri culinare și medicinale. India este cel mai mare producător de coriandru, care este folosit pe scară largă în prafurile de curry.

Calitatea

Boabele de coriandru trebuie să aibă o culoare uniformă, maro deschis, cu dimensiuni unitare și fără pete. D-Linalool este principalul ulei volatil care îi conferă aroma.

Utilizări

Pentru un gust ușor picant, se adaugă la sosurile curry cu carne de miel sau de vită sau la mâncărurile de orez. Pentru a-i elibera gustul aromatic, se poate prăji fără ulei. Pentru legumele prăjite, pisați boabele și presărați-le, împreună cu puțină zeamă de lămâie și ulei de măsline, peste acestea, înainte de gătire. Se pot strivi ușor și apoi adăuga la prepararea spanacului.

Informaţii nutriţionale

Valoare energetică la 100 g: 446 KCal

Proteine la 100 g: 14,2 g

Glucide la 100 g: 54,9 g

Grăsimi la 100 g: 18,8 g