durata de pregătire
Durata de gătire
ingrediente
Spălați orezul de 3 ori în apă rece sau până când apa rămâne limpede. Scurgeţi. Puneţi orezul într-o cratiţă medie. Adăugaţi 2 căni de apă, coaja de portocală, frunza de dafin şi cardamomul. Aduceţi la temperatura de fierbere pe foc mediu. Reduceţi temperatura; acoperiţi cu un capac şi lăsaţi să fiarbă la foc mic timp de 15 - 18 minute sau până când este absorbită apa şi orezul este făcut. Scoateţi frunza de dafin înainte de a servi orezul.
Pentru lavracul vărgat, puneţi un coş de bambus de fier la abur sau un coş obişnuit de fiert la abur deasupra apei într-o cratiţă mare sau în wok. Aduceţi la temperatura de fierbere la foc mare. Condimentaţi fileturile de lavrac cu sare de mare şi piper Cayenne. Puneţi peştele în coşul de fiert la abur. Acoperiţi. Lăsaţi la fiert timp de 4 - 5 minute pentru un filet de 2,5 cm sau până când carnea se desprinde uşor în fulgi cu o furculiţă (fierbeţi timp de un minut sau mai mult pentru fiecare centimetru în plus în grosime).
Între timp, amestecaţi mierea, sosul de soia, ceapa verde, zeama de lămâie verde, uleiul de susan, seminţele de susan şi ghimbirul într-un vas mediu. Daţi la o parte.
Pentru servire, puneţi orezul în mijlocul fiecărei farfurii. Aranjaţi peştele deasupra orezului. Adăugaţi deasupra sosul de soia cu ghimber. Serviţi imediat.