durata de pregătire
Durata de gătire
ingrediente
Pentru sosul alb înfierbântaţi untul într-o cratiţă la temperatură medie. Adăugaţi făina şi prăjiţi timp de aproximativ un minut.
Amestecaţi pastele fierte în sosul alb şi apoi adăugaţi carnea de pui tocată. Daţi la o parte.
Legumele şi brânza pentru acoperit: Înfierbântaţi 2 linguri de ulei.
Adăugaţi ardeiul gras, roşiile şi ceapa. Prjiţi la foc iute timp de câteva minute şi daţi la o parte.
Începeţi să asamblaţi: Aşezaţi stratul de carne de pui şi paste pe fundul vasului de sticlă. Acoperiţi cu legumele, cartofii pai şi brânza. Presăraţi oregano. Daţi la cuptor timp de 15 - 20 minute la 180 de grade.
Adăugaţi laptele, praful de concentrat de pui, sarea, piperul negru, pasta de muştar şi fierbeţi până când sosul se îngroaşă.
Daţi de pe foc şi adăugaţi 2 gălbenuşuri de ou. Amestecaţi bine şi daţi la o parte.
Pentru stratul cu carne de pui şi paste: Înfierbântaţi uleiul într-o tigaie.
Prăjiţi ceapa şi usturoiul la foc iute.
Adăugaţi carnea de pui tocată sau dezosată şi prăjiţi la foc iute timp de 5 minute.
Adăugaţi oţetul, sosul de soia şi ketchupul. Apoi adăugaţi condimentele (sare, piper negru şi fulgi de ardei iuţi roşii).
Prăjiţi până sunt bine pătrunse şi adăugaţi frunzele de coriandru. Daţi la o parte.
Începeţi să asamblaţi pastele într-un vas de sticlă.