supa_crema_de_cartofi_dulci_800
legume si ciuperci

Supă cremă de cartofi dulci

Această supă colorată asezonată cu boia și usturoi va fi un deliciu în zilele reci.
  • 9

    ingrediente

ingrediente

pregătire

  • Preîncălziți cuptorul la 200°C.

  • Ungeți cartofii dulci cu 2 linguri de ulei de măsline și dați-i la cuptor timp de 15 minute sau până când sunt moi și rumeniți.

  • Dacă adăugați și bacon, încălziți într-o tigaie uleiul de măsline rămas, adăugați baconul și prăjiți-l până devine crocant. Adăugați usturoiul și boiaua, amestecați. Adăugați ceapa și căliți totul împreună timp de 10 minute.

  • Adăugați supa de legume și aduceți la punctul de fierbere. La final, adăugați cartofii dulci copți și lăsați 5 minute.

  • Dați supa prin blender și asezonați-o cu zeamă de lămâie și sare și piper, după gust.