sufleu_in_stil_mediteranean_800
legume si ciuperci

Sufleu în stil mediteranean

Rețeta noastră de sufleu este plină de arome mediteraneene, se prepară în 10 minute și are nevoie doar de 20 de minute la cuptor.
  • 10

    ingrediente

ingrediente

  • 225 mililitri lapte
  • 75 grame unt
  • 25 grame făină
  • brânză rasă
  • 3 albușuri de ou
  • 3 gălbenușuri de ou
  • 1 linguriță pastă de roșii
  • 1 linguriță Busuioc
  • Rasnita Sare de mare iodata
  • Rasnita Piper mozaic boabe

pregătire

  • Preîncălziți cuptorul la 170°C.

  • Într-o cratiță topiți untul, adăugați făina și amestecați până se formează un sos. Gradual adăugați laptele, având grijă să nu se formeze cocoloașe. Aduceți la fierbere, apoi lăsați la foc mic 1-2 minute, amestecând continuu.

  • Adăugați busuioc și asezonați cu sare și piper.

  • Luați de pe foc și adăugați pasta de roșii, gălbenușurile și brânza.

  • Bateți albușurile de ou cu un vâr de sare până se formează o spumă tare. Adăugați amestecul ușor în compoziția cu gălbenușuri.

  • Ungeți 4 vase cu ulei și puneți amestecul. Gătiți la cuptor 15 minute.

  • Serviți imediat cu o salată asortată pe post de garnitură.