Sos italian cu usturoi pentru paste
legume si ciuperci

Sos italian cu usturoi pentru paste

Un sos italian clasic pentru paste cu roşii, ierburi şi usturoi.
  • 9

    ingrediente

ingrediente

  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 ceapă, tocată
  • 400 gram de roşii din conservă
  • 4 linguri Usturoi granulat Substituiri disponibile
    • Usturoi granulat Family Pack
  • 2 linguri de piure de roşii
  • 150 mililitru de supă de pui sau apă
  • 100 gram de măsline fără sâmburi, tăiate în jumătate
  • 1 linguriță de zahăr
  • 2 linguri

pregătire

  • Înfierbântaţi uleiul şi prăjiţi ceapa până când s-a înmuiat.

  • Adăugaţi restul ingredientelor şi aduceţi la temperatura de fierbere. Acoperiţi cu un capac şi lăsaţi să fiarbă la foc mic timp de 15-20 de minute până când sosul s-a îngroşat şi a scăzut.

  • Serviţi-l amestecat cu paste fierte şi, dacă doriţi, presăraţi parmezan.