ingrediente
- 1 sfeclă
- sare
- zahăr
- 1 linguriță Boabe de muștar
- 1 linguriță Piper negru măcinat
- 1 morcov
- 3 cartofi
- 2 castraveţi muraţi
- 1 măr
- 100 grame varză murată
- 50 grame de ceapă verde şi uscată
- 3-4 linguri de ulei vegetal
- un sfert de pahar de oţet
ingrediente
Legumele gătite în coajă şi răcite (sfecla, morcovul şi cartofii), castraveţii, mărul, ceapa se curăţă, se taie în felii, cubuleţe sau pai.
Întâi se pune sfeclă în castron şi se amestecă cu o lingură de ulei, apoi se amestecă şi celelalte legume şi se adaugă varza tocată.
Pentru sos, boabele de muştar măcinate, piperul, sarea, zahărul se pisează cu uleiul vegetal şi se dizolvă în oţet.
Înainte de servire, legumele se amestecă cu sosul, se pun în salatieră şi se decorează cu ceapă verde.