salata_cu_quinoa_800
legume si ciuperci

Salată cu quinoa

Pentru o masă sănătoasă, încercați salata cu quinoa.
  • 9

    ingrediente

ingrediente

  • 1 cană de quinoa
  • 2 litri de apă sărată
  • 8 bucăți de sparanghel verde
  • 1 grapefruit
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 1/2 buchet de frunze de pătrunjel
  • 4 linguri ulei de măsline
  • Rasnita Sare de mare iodata
  • Rasnita Piper mozaic boabe

pregătire

  • Pregătiți dressing-ul amestecând sucul de lămâie cu uleiul de măsline. Adăugați frunzele de pătrunjel tocate și asezonați cu sare, dacă doriți. La sfârșit, adăugați piper mozaic.

  • Puneți apa la foc și lăsați-o să fiarbă. Opriți focul, adăugați quinoa și ulei de măsline și lăsați 15 minute.

  • Fierbeți bucățile de sparanghel 6-7 minute. După ce sunt gata puneți-le în apă cu gheață pentru a opri gătirea, dar și pentru a fixa clorofila și a-și păstra o culoare verde frumoasă. Taiați-le în jumătate dacă vreți niște bucăți mai mici în salată.

  • În timp ce gătiți sparanghelul, tăiați grapefruit-ul în sferturi.

  • Într-un castron adăugați quinoa, sparanghelul și grapefruit-ul. Amestecați bine cu dressing-ul cu frunze de pătrunjel.