placinta_greceasca_cu_spanac_800
legume si ciuperci

Plăcintă grecească cu spanac

Plăcintă cu spanac și ingrediente Kamis - un deliciu pentru toți!
  • 10

    ingrediente

ingrediente

  • 675 grame foi de spanac, spălate și rupte
  • 1 lingură rasnita sare de mare iodata
  • 3 linguri pătrunjel
  • 3 linguri mărar
  • 1 legătură de ceapă verde, tocată mărunt
  • 450 grame ceapă tocată
  • 225 grame brânză feta
  • 8-10 foi de plăcintă
  • 50 grame unt topit
  • Piper negru măcinat

pregătire

  • Așezați spanacul într-un vas mare și condimentați cu sare. Lăsați spanacul de o parte pentru 30 minute. Eliminați lichidul în exces și amestecați cu pătrunjelul, mărarul și cu ceapa verde.

  • Încingeți puțin ulei și căliți ceapa până se frăgezește și se rumenește bine. Adăugați spanacul și puneți brânza. Asezonați cu piper negru.

  • Preîncălziți cuptorul la 180°C. Ungeți cu puțin ulei o tavă de copt și așezați 4-5 foi de plăcintă date cu unt una peste alta. Puneți cu lingura spanacul și amestecul de brânză peste foi și nivelați.

  • Puneți deasupra foile de plăcintă unse cu unt care au rămas. Ascundeți marginile foilor deasupra și dedesubtul amestecului folosit pentru umplutură, asigurându-vă că foile sunt complet acoperite. Marcați pătrățele deasupra suprafeței foilor de plăcintă și coaceți pentru 40 minute. Plăcinta se servește caldă.