Ciuperci provensale
legume si ciuperci

Ciuperci provensale

  • 25m

    Durata de gătire

  • 10

    ingrediente

ingrediente

  • 25 grame de unt
  • 1 lingură de sos Worcestershire
  • 1 ceapă mică, tocată mărunt
  • 1/2 linguriță Usturoi granulat
  • 50 mililitri de vin alb
  • 1 linguriță Râșniță Sare de mare iodată de Provence
  • 225 grame ciuperci champignon
  • 200 grame de roşii tocate din conservă
  • 2 linguri de piure de roşii
  • 2 lingurițe de zahăr

pregătire

  • Topiţi untul într-o tigaie şi prăjiţi ceapa şi usturoiul granulat. Adăugaţi vinul şi amestecul de ierburi şi scădeţi sosul la jumătate. Amestecaţi ciupercile în sos şi lăsaţi la prăjit timp de 1 minut.

  • Adăugaţi restul ingredientelor şi prăjiţi timp de 10 minute.

  • Serviţi-le calde sau reci cu baghetă franţuzească.