Cartofi condimentați în stil chinezesc
legume si ciuperci

Cartofi condimentați în stil chinezesc

Aceşti cartofi condimentaţi şi picanţi în stil chinezesc sunt gustoşi, săţioşi şi surprinzători!
  • 10m

    durata de pregătire

  • 10m

    Durata de gătire

  • 9

    ingrediente

ingrediente

  • 570 grame de cartofi cu miez auriu, tăiaţi în felii foarte subţiri
  • 4 linguri de sos de soia
  • 2 linguri de oţet din orez
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1/4 linguriță Curry
  • 3 linguri de ulei vegetal
  • 4 căţei de usturoi, curăţaţi de pieliţă şi tăiaţi în felii subţiri
  • 2 cepe verzi, tăiate în felii de 2,5 cm
  • 1 ardei iute Serrano, curăţat de codiţe şi tăiat în felii

pregătire

  • Lăsaţi cartofii la înmuiat în apă cu sare timp de 5 minute. Scurgeţi-i şi ştergeţi-i.

  • Preparaţi sosul: amestecaţi sosul de soia, oţetul din orez, zahărul şi fulgii de ardei roşu cu 1 lingură de apă într-un vas mic.

  • Înfierbântaţi uleiul vegetal într-o tigaie de fontă de 25 cm la foc iute timp de 5 minute sau până când uleiul sfârâie. Adăugaţi cartofii şi frigeţi-i, întorcând-i la aproximativ fiecare minut sau până când aceştia sunt moi încât pot fi înţepaţi cu furculiţa (aproximativ 4 - 6 minute).

  • Adăugaţi usturoiul, ceapa verde şi ardeiul iute Serrano în tigaie; prăjiţi timp de 60 de secunde până când usturoiul începe să îşi elibereze aroma.

  • Turnaţi sosul preparat şi amestecaţi bine. Prăjiţi, întorcând des cartofii, timp de 1 - 2 minute sau până când cartofii au absorbit sosul.