Default
FF2019

MINI PLĂCINTE THAILANDEZE RECI CU LIMETĂ

Răcoriți-vă gusturile după o masă picantă (sau doar oferiți-vă un răsfăț) cu mini plăcintele reci inspirate din plăcinta clasică cu limetă. Frunzele de limetă kaffir îi conferă umpluturii cremoase de cocos o aromă intensă de citrice, așezată peste o crustă crocantă de arahide și nucă de cocos cu o notă picantă.

Informații nutriționale pe porție: 346 calorii, grăsimi totale 26 g, grăsimi saturate 14 g, colesterol 33 mg, sodiu 221 mg, carbohidrați 22 g, fibre 2 g, proteine 6 g, zaharuri totale 17 g
  • 30m

    durata de pregătire

  • 346

    Calorii

  • 19

    ingrediente

ingrediente

12

Porții

  • Cremă de nucă de cocos cu lime Kaffir
  • 1/4 ceașcă apă
  • 2 linguri de zahăr
  • 3 frunze de lime Kaffir (6 frunzulițe), cu pedunculul central scos (vezi sfaturile pentru mai multe informații)
  • 1 ceașcă de cremă de nucă de cocos
  • Crusta de alune cu nucă de cocos:
  • 1 1/2 cești de alune uscate prăjite nesărate
  • 3/4 ceașcă de nucă de cocos măcinată, prăjită
  • 1/4 ceașcă zahăr
  • 2 linguri de unt topit
  • 1/2 linguriță Ghimbir
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper roșu măcinat
  • Umplutura:
  • 1 pachet de cremă de brânză cu frișcă
  • 1/3 ceașcă zahăr
  • 2/3 ceașcă smântână
  • Coaja de la un lime, împărțită
  • 1/4 ceașcă de nucă de cocos măcinată, prăjită

pregătire

  • Pentru crema de nucă de cocos cu lămâie Kaffir, puneți apă, zahăr și frunze de lime într-o cratiță mică, la foc mediu. Aduceți la temperatura de fierbere. Reduceți intensitatea flăcării; lăsați să fiarbă timp de 5 minute până când amestecul a scăzut la jumătate. Introduceți și amestecați crema de cocos. Aduceți la temperatura de fierbere. Reduceți intensitatea flăcării; lăsați să fiarbă timp de 5 minute, amestecând frecvent. Luați de pe foc. Acoperiți și țineți la rece timp de 2 ore. Scoateți și aruncați frunzele de lime.

  • Pentru crustă, amestecați zahărul, untul, ghimbirul, sarea și piperul într-un bol de mari dimensiuni. Puneți alunele și nuca de cocos prăjită în procesorul de alimente și activați funcția de puls până când acestea sunt tocate grosier. Amestecați amestecul de arahide în mixtura de unt până obțineți un amestec uniform. Presați aproximativ 2 linguri de amestec de crustă de arahide în partea de jos a fiecărei 12 forme de brioșă căptușite cu hârtie (Utilizați fundul de 1/4 a unei căni de măsurare pentru a presa crustă, dacă doriți)

  • Pentru umplutură, bateți crema de brânză împreună cu zahărul într-un bol de mari dimensiuni, cu ajutorul unui mixer electric, până când amestecul este omogen și cremos, timp de aproximativ 1 minut. Adăugați crema de lime Kaffir cu nucă de cocos, smântână și 1 lingură de coajă de lime rasă; bateți 2 minute sau până când este bine amestecat.

  • Turnați amestecul de umplutură uniform, peste crustă, în formele de brioșă. Presărați nuca de cocos prăjită și restul de coajă de lime. Acoperiți și congelați peste noapte. Se servește înghețat.

  • Sfat testat pentru bucătărie: Frunzele de lime Kaffir sunt frunze strălucitoare, groase, de culoare verde închis, care cresc în dublu - ca două pliante legate. Frunzele oferă o aromă revigorantă de lămâie-lime și o aromă tipică bucătăriei thailandeze. Pentru a obține cantitatea maximă de aromă atunci când folosiți frunze întregi proaspete, îndepărtați tulpina / vena centrală și aruncați-o. Frunzele uscate pot fi folosite întregi. Frunzele de lime Kaffir sunt disponibile proaspete, congelate sau uscate pe piețele asiatice și retailerii online.