ingrediente
Porții
Dați carnea de pui prin amestecul de condimente Berbere. Încălziți o lingură de ulei într-o tigaie mare la foc mediu-mare. Adăugați puiul și prăjiți-l pe ambele părți până când capătă o culoare maronie. Scoateți-l din tigaie și lăsați-l deoparte.
Reduceți focul la mediu și adăugați uleiul rămas în tigaie. Adăugați ceapa și gătiți timp de 10 minute, amestecând ocazional. Puneți înapoi puiul în tigaie, adăugați pe rând lămâia, ardeiul copt, roșiile, busuiocul, cardamomul, sarea de mare, restul de amestec de condimente Berbere, cartofii dulci și apa. Se amestecă și se aduce la fiert, apoi se acoperă și se mai fierbe timp de 40-50 de minute sau până când se gătește puiul și cartofii dulci sunt fragezi. Scoateți capacul în ultimele 10 minute de gătire.
Între timp, preîncălziți cuptorul la 190 ° C. Puneți lipiile pe tava de copt. Coaceți timp de 15-20 de minute sau până când sunt foarte crocante. Se lasă la răcit apoi se sfărâmă în bucăți mici.
Împărțiți puiul și sosul în patru boluri pentru a servi, apoi adăugați pâinea prăjită, menta, ouăle fierte și se stoarce lamaie deasupra. Serviți cu lipii, dacă doriți.