Default
FF2018

Tocăniță africană cu pui și linte

Acestă tocăniță plină de culoare oferă o reinterpretare a clasicului preparat etiopian doro wat. Aroma cheie este dată de amestecul de condimente berbere.
  • 16

    ingrediente

ingrediente

4

Porții

  • 8 pulpe de pui cu os
  • 4 linguri Amestec de condimente Berbere
  • 4 linguri ulei vegetal
  • 2 cepe tăiate subțire
  • 100 grame linte uscată
  • 1 ardei roșu copt și tăiat
  • 400 grame roșii cubulețe în conservă
  • 5 linguri Busuioc
  • 5 linguri Cardamon măcinat
  • 1/2 lingură Rasnita Sare de mare iodata
  • 1 cartof dulce decojit și tăiat cubulețe
  • 600 mililitri apă
  • Lipii
  • 2 linguri frunze de mentă proaspete, mărunțite
  • 2 ouă fierte, decojite și tăiate
  • 1 lămâie, tăiată în 4 bucăți

pregătire

  • Dați carnea de pui prin amestecul de condimente Berbere. Încălziți o lingură de ulei într-o tigaie mare la foc mediu-mare. Adăugați puiul și prăjiți-l pe ambele părți până când capătă o culoare maronie. Scoateți-l din tigaie și lăsați-l deoparte.

  • Reduceți focul la mediu și adăugați uleiul rămas în tigaie. Adăugați ceapa și gătiți timp de 10 minute, amestecând ocazional. Puneți înapoi puiul în tigaie, adăugați pe rând lămâia, ardeiul copt, roșiile, busuiocul, cardamomul, sarea de mare, restul de amestec de condimente Berbere, cartofii dulci și apa. Se amestecă și se aduce la fiert, apoi se acoperă și se mai fierbe timp de 40-50 de minute sau până când se gătește puiul și cartofii dulci sunt fragezi. Scoateți capacul în ultimele 10 minute de gătire.

  • Între timp, preîncălziți cuptorul la 190 ° C. Puneți lipiile pe tava de copt. Coaceți timp de 15-20 de minute sau până când sunt foarte crocante. Se lasă la răcit apoi se sfărâmă în bucăți mici.

  • Împărțiți puiul și sosul în patru boluri pentru a servi, apoi adăugați pâinea prăjită, menta, ouăle fierte și se stoarce lamaie deasupra. Serviți cu lipii, dacă doriți.