Default
FF2018

Salată proaspătă est-africană de roșii și castraveți

Servește această salată răcoritoare cu frigăruile BBQ tanzaniene. Prepară pentru salată un dressing rapid din piper negru și usturoi Kamis, ulei de măsline, suc de lime și miere care va da o notă deosebită legumelor.
  • 12

    ingrediente

ingrediente

6

Porții

  • 1 cană (250 ml) ceapă roșie tăiată mărunt
  • 1 1/4 lingură (6 mililitri) Rasnita Sare de mare iodata
  • 2 căni (500 ml) apă
  • 1/4 cană (60 ml) suc proaspăt de lime
  • 2 linguri (30 mililitri) ulei de măsline extra-virgin
  • 1 lingură (15 mililitri) miere
  • 2 linguri (10 mililitri) Usturoi granulat
  • 1/4 lingură (1 mililitri) Piper negru măcinat
  • 2 căni (500 ml) roșii tăiate mărunt
  • 1 cană (250 ml) castravete tăiați mărunt
  • 1/2 cană (125 ml) morcov răzuit
  • 2 linguri (30 mililitri) coriandru proaspăt, tăiat mărunt

pregătire

  • Într-un bol de mărime medie, amestecați ceapa, 1 lg de sare de mare și apă. Lăsați la înmuiat pentru 10 minute. Apoi, stoarceți bine ceapa.

  • Într-un castron mare, amestecați cu un tel sucul de lime, uleiul, mierea, usturoiul pudră, piperul și sarea rămasă (1/4 lg, 1 ml). Adăugați ceapa stoarsă, roșiile, castravetele, morcovul și coriandrul. Amestecați bine. Acoperiți și puneți la frigider până se va servi. Se servește ca salată pentru Frigăruile BBQ tanzaniene cu sos de roșii și ceapă.