Default
FF2018

Paste cu legume la cuptor cu amestec de condimente Berbere

Amestecul de condimente berbere întregește gustul acestui preparat simplu de paste cu legume. Condimente de încălzire precum ghimbirul și scorțișoara Kamis dau un gust bogat conopidei, morcovilor și roșiilor cherry la cuptor. Amestecă legumele cu paste, feta și cu un strop de lămâie pentru un preparat est african delicios.
  • 20m

    durata de pregătire

  • 40m

    Durata de gătire

  • 12

    ingrediente

ingrediente

8

(1 bol/250 ml)

Porții

  • 2 căni (500 ml) buchețele de conopidă
  • 1 cană (250 ml) morcovi tăiați cubulețe
  • 1 cană (250 ml) bame tăiate cubulețe
  • 1 ceapă roșie de mărime medie, tăiată în bucăți
  • 1 cană (250 ml) roșii cherry tăiate în jumătate
  • 3 linguri (45 mililitri) ulei de măsline, împărțit pe mai multe etape
  • 1 lingură (15 mililitri) amestec de condimente Berbere
  • 1 linguriță (5 mililitri) Rasnita Sare de mare iodata
  • 225 grame spaghete
  • 1/2 cană (125 ml) brânză feta mărunțită, și suplimentar pentru garnisire
  • 2 lingurițe frunze de pătrunjel tocate mărunt, și suplimentar pentru garnisire
  • 1 lămâie de mărime medie, tăiată felii

pregătire

  • Încălziți cuptorul la 230° C. Puneți legumele cu 2 linguri de ulei într-un castron mare. Adăugați sarea de mare la amestecul de condimente berbere și presărați peste legume astfel încât să fie acoperite uniform. Într-o tavă pentru cuptor (38x26x3 cm) tapetată cu folie, puneți legumele într-un singur strat și introduceți în cuptor.

  • Lăsați la copt pentru 35-40 minute sau până legumele sunt moi și ușor maronii. Amestecați în tavă la jumătatea timpului de preparare.

  • Între timp, gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Strecurați-le bine. Transferați într-un castron mare. Se adaugă brânza feta, pătrunjelul și restul de 1 lingură de ulei (15 ml); se agită bine. Transferați apoi pastele în farfurie pentru servire. Puneți deasupra lor legumele prăjite. Garnisiți cu felii de lămâie, brânza feta și pătrunjelul suplimentar, după gust.