durata de pregătire
Durata de gătire
ingrediente
(1 bol/250 ml)
Porții
Încălziți cuptorul la 230° C. Puneți legumele cu 2 linguri de ulei într-un castron mare. Adăugați sarea de mare la amestecul de condimente berbere și presărați peste legume astfel încât să fie acoperite uniform. Într-o tavă pentru cuptor (38x26x3 cm) tapetată cu folie, puneți legumele într-un singur strat și introduceți în cuptor.
Lăsați la copt pentru 35-40 minute sau până legumele sunt moi și ușor maronii. Amestecați în tavă la jumătatea timpului de preparare.
Între timp, gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Strecurați-le bine. Transferați într-un castron mare. Se adaugă brânza feta, pătrunjelul și restul de 1 lingură de ulei (15 ml); se agită bine. Transferați apoi pastele în farfurie pentru servire. Puneți deasupra lor legumele prăjite. Garnisiți cu felii de lămâie, brânza feta și pătrunjelul suplimentar, după gust.