turkey_meatball_and_scallion_yakitori_800
FF2018

Frigărui Yakitori cu porc, ghimbir și sos miso

Ghimbirul și usturoiul granulat Kamis ne ajută la realizarea acestei rețete în stil Izakaya. Acest fel de mâncare preferat de japonezi oferă un echilibru perfect între textura crocantă și aroma sa dulce.
  • 20m

    durata de pregătire

  • 15m

    Durata de gătire

  • 15

    ingrediente

ingrediente

12

Porții

  • 1/4 cană mirin
  • 1/4 cană sake
  • 3 linguri miso roșu
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingură ulei de susan
  • 1 lingură Usturoi granulat
  • 1/2 lingură Ghimbir
  • 1/4 linguri ardei roșu măcinat
  • 2 linguri zahăr brun
  • 2 linguri amidon
  • 1/4 cană apă
  • 450 grame mușchi de porc, tăiat în cuburi de 2 cm
  • 1 pară medie asiatică, tăiată în cuburi de 2cm
  • Bețe de frigărui de bambus, ținute în apă
  • 2 cepe verzi, tăiate subțire (opțional)

pregătire

  • Pentru marinadă, amestecați mirin, sake, miso, sosul de soia, ulei de susan, usturoiul granulat, ghimbirul și ardeiul roșu măcinat într-un bol mic până când toate ingredientele sunt perfect încorporate. Păstrați ½ din compoziție pentru glazură. Puneți bucățile de porc într-o pungă mare resigilabilă și turnați marinada rămasă. Țineți la frigider timp de 30 de minute.

  • Între timp, pentru glazură, amestecați marinada pusă deoparte cu zahărul brun, amidonul și apa. Aduceți tot mix-ul acesta la fierbere și apoi lăsați-l la foc mic timp de 2-3 minute până când compoziția se îngroașă.

  • Scoateți bucățile de porc din marinadă. Înfigeți bucățile de porc pe bețele de frigărui alternând cu bucăți de pară.

  • Prăjiți frigăruile la grill timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Înainte de a le servi ungeți-le cu sosul pentru glazură și, dacă doriți, serviți cu ceapă verde.