durata de pregătire
Durata de gătire
ingrediente
Porții
Pentru marinadă, amestecați mirin, sake, miso, sosul de soia, ulei de susan, usturoiul granulat, ghimbirul și ardeiul roșu măcinat într-un bol mic până când toate ingredientele sunt perfect încorporate. Păstrați ½ din compoziție pentru glazură. Puneți bucățile de porc într-o pungă mare resigilabilă și turnați marinada rămasă. Țineți la frigider timp de 30 de minute.
Între timp, pentru glazură, amestecați marinada pusă deoparte cu zahărul brun, amidonul și apa. Aduceți tot mix-ul acesta la fierbere și apoi lăsați-l la foc mic timp de 2-3 minute până când compoziția se îngroașă.
Scoateți bucățile de porc din marinadă. Înfigeți bucățile de porc pe bețele de frigărui alternând cu bucăți de pară.
Prăjiți frigăruile la grill timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Înainte de a le servi ungeți-le cu sosul pentru glazură și, dacă doriți, serviți cu ceapă verde.