Frigărui Yakitori cu creveți în sos miso și ardei Shishito
FF2018

Frigărui Yakitori cu creveți în sos miso și ardei Shishito

Secretul acestui preparat este glazura dulce-acrișoară care adaugă savoare instant. Unge cu această glazură preparate din pui și fructe de mare pentru a-ți impresiona instant oaspeții.
  • 20m

    durata de pregătire

  • 35m

    Durata de gătire

  • 13

    ingrediente

ingrediente

4

Porții

  • Pentru sosul miso:
  • 125 mililitri apă
  • 75 mililitri oțet de orez
  • 50 grame zahăr brun
  • 50 mililitri mirin
  • 50 mililitri sake
  • 3 linguri miso alb
  • 1 lingură sare cu ceapă
  • 1/2 lingură Ghimbir
  • Pentru frigăruile Yakitori cu creveți & ardei Shishito
  • 450 grame creveți jumbo curățați și decorticați
  • 25 ardei Shishito mici
  • Bețe de frigărui din bambus

pregătire

  • Pentru sosul miso, amestecați toate ingredientele într-o cratiță mică și aduceți la fierbere. Fierbeți apoi la foc mic timp de 25-30 de minute până când amestecul este redus la jumătate. Amestecați ocazional. După ce luați amestecul de pe foc, lăsați-l să se răcească

  • Frigăruile Yakitori se prepară pe grill. Așezați pe bețele de bambus creveții și ardeii Shishito. Gătiți timp de 2-3 minute pe fiecare parte. În timp ce frigăruile se gătesc ungeți-le cu sosul miso.