asian_egg_crepes_with_hatch_chile_fajita_filling_800
FF2018

Clătite asiatice cu ouă și umplutură fajita de ardei iuți Hatch

Rețeta aceasta reprezintă o fuziune delicioasă a clătitelor asiatice cu fajita mexicană. Umpleți clătitele asiatice cu un amestec de ardei iuți Hatch, brânză, avocado și vită, totul condimentat bine cu usturoi și chimen Kamis!
  • 30m

    durata de pregătire

  • 45m

    Durata de gătire

  • 25

    ingrediente

ingrediente

8

(1/2 clătită)

Porții

  • Pentru clătite
  • 2/3 căni (65 gr / 150 mL) făină
  • 2 lingură (15 grame) (30 ml) amidon de porumb
  • 1/2 linguriță Rasnita Sare de mare iodata
  • 1 1/2 căni (375 ml) apă caldă
  • 1/2 lingură (2 mililitri) ulei de susan sau ulei vegetal
  • 1 lingură (15 mililitri) ulei vegetal, pentru prăjit
  • 4 ouă, adăugate treptat
  • Pentru umplutura fajita din ardei iuți Hatch
  • 3 linguri (45 mililitri) suc de lămîie verde (lime)
  • 3 linguri (45 mililitri) ulei vegetal, adăugat treptat
  • 1 lingură (15 mililitri) miere lichidă
  • 2 linguriță Usturoi granulat
  • 1 linguriță Rasnita Sare de mare iodata
  • 1/2 linguriță Piper negru măcinat
  • 500 grame carne de vită pentru friptură, tăiată fâșii
  • 1 ceapă medie, tăiată felii
  • 1 ardei iute Hatch mediu, tăiat felii
  • 1 (398 mililitri) conservă de roșii coapte la foc, cubulețe, cu tot cu zeamă
  • 2 lingurițe (10 mililitri) ardei iuți Ancho
  • 1 linguriță (5 mililitri) Chimen măcinat
  • 1 cană (250 ml) brânză Monterey Jack, bine mărunțită
  • 1 avocado mediu bine copt, curățat, tăiat felii
  • 2 linguri (30 mililitri) coriandru proaspăt, tăiat mărunt
  • Felii de lime pentru servire

pregătire

  • Pentru clătite, amestecați cu ajutorul unui tel, făina, amidonul de porumb și sarea de mare într-un bol adânc. Adăugați treptat apă, amestecând până când obțineți un aluat cremos și neted. Adaugați uleiul de susan (aluatul va fi subțire). Lăsați aluatul să se odihnească cât timp pregătiți umplutura.

  • Pentru umplutura fajita, amestecați într-un castron mic sucul de lime cu 1 lingură (15 ml) de ulei, cu mierea, praful de usturoi, sarea de mare și piperul. Păstrați în castron 2 linguri (30 ml) din această marinadă. Restul se folosește pentru marinarea cărnii turnând această compoziție într-o pungă resigilabilă în care am pus în prealabil carnea pentru friptură. Agitați puțin punga pentru marinarea completă a fripturii. Puneți punga în frigider cel puțin 30 de minute pentru a obține o aromă mai intensă.

  • Într-o tigaie mare, încălziți uleiul rămas (2 linguri - 30 ml) la foc mediu spre mare. Adăugați carnea pentru friptură; gătiți 3 minute pe fiecare parte sau până când obțineți o crustă uniformă. La final, scoateți friptura din tigaie și puneți-o pe fundul de lemn pentru tăiere.

  • Reduceți focul la intensitate medie și, în aceeași tigaie, adaugați ceapa și ardeiul iute care se vor căli 2-3 minute sau până când se înmoaie. Se adaugă apoi roșiile, cele 2 linguri de marinadă rămasă, ardeii iuți Ancho și chimenul. Lăsați să fiarbă 5-6 minute sau până când sosul devine ușor îngoșat.

  • Tăiați friptura în fâșii, de-a lungul fibrei. Puneți fâșiile de carne în tigaia cu sosul de roșii și păstrați-l cald.

  • Pentru prăjirea clătitelor ungeți o tigaie mare cu ulei (½ lg sau 2 ml) folosind o pensulă și încălziți-o la foc mediu spre mic. Turnați 1/3 cană (75 ml) de aluat în tigaie înclinând-o astfel încât aluatul să alunece pe toată suprafața, formând un strat uniform. Prăjiți timp de 2-3 minute sau până când fundul clătitei este ușor rumenit și crocant.

  • Într-un bol mic bateți ușor 1 ou după care turnați-l peste clătita din tigaie într-un strat uniform astfel încât să fie aceasta să fie acoperită complet. Continuați prăjirea timp de 1 până la 2 minute sau până când oul s-a stabilizat. Folosind o spatulă flexibilă, întoarceți clătita cu atenție. Prăjiți timp de 2 până la 3 minute sau până când clătita este ușor rumenită și crocantă. Așezați clătita, cu oul în jos, pe fundul de tăiere. Repetați operația cu aluatul și ouăle rămase.

  • Pentru asamblare, faceți un amestec folosind 1 cană (250 ml) din umplutura fajita, ¼ brânză mărunțită, avocado și coriandru și plasați-l în centrul clătitei având grijă ca aceasta să fie oul în jos. Pliați sau rulați clătita pentru a fixa umplutura în interiorul acesteia. Se Serviți imediat cu felii de lime.