chocolate_peanut_butter_pie_bao_800
FF2018

Chifle Bao de ciocolată cu unt de arahide

Aceste chifle chinezești vor deveni noul tău desert preferat. Amestecă unt de arahide cremos cu vanilie Kamis și apoi umple cu această compoziție chiflele bao de ciocolată. Decadență pură!
  • 30m

    durata de pregătire

  • 20m

    Durata de gătire

  • 16

    ingrediente

ingrediente

16

(chifle Bao)

Porții

  • Chifle Bao de ciocolată
  • 1 cană (250 ml) lapte de cocos
  • 85 grame ciocolată menaj semi-dulce, răzuită
  • 1/2 cană (125 ml) zahăr granulat
  • 2 linguri (30 mililitri) ulei de cocos
  • 2 linguri (10 mililitri) esență de vanilie
  • 3 1/2 căni (875 ml) făină cu agent de creștere
  • Crema din unt de arahide
  • 1/2 cană (125 ml) crema de unt de arahide
  • 113 grame (1/2 pachet) cremă de brânză moale
  • 1/4 cană (60 ml) zahăr pudră
  • 1 lingură (15 mililitri) esență de vanilie
  • 1/2 cană (125 ml) smântână
  • Sosul pentru toppings
  • 1/4 cană (60 ml) alune sărate, mărunțite
  • 28 grame ciocolată menaj semi-dulce, topită

pregătire

  • Pentru chiflele bao, încălziți la microunde laptele de cocos într-un bol pentru 1 minut la temperatură maximă sau până când devine fierbinte. Adăugați ciocolata menaj și amestecați până se topește. Adăugați și zahărul granulat, uleiul de cocos și esența de vanilie. Adăugați apoi, treptat, făina până este complet încorporată. Frământați aluatul cu mâna pe măsură ce acesta devine mai rigid. Formați aluatul sub formă de bilă. Acoperiți aluatul și lăsați-l să se odihnească pentru 30 minute.

  • Pe suprafața de lucru presărați puțină făină, așezați apoi aluatul și aplatizați-l la o grosime de 6 mm. Aplatizați aluatul. Decupați cu un cuțit aluatul în 16 forme circulare cu diametrul între 7,5 și 9 cm (Strângeți aluatul rămas și tăiați-l în cercuri încă o dată. Evitați să frământați prea mult aluatul deoarece ar putea opri creștere chiflelor în mod corespunzător.)

  • Întindeți cu ajutorul unei pensule un strat subțire de ulei de cocos pe aluatul de chifle. Împăturați la jumătate fiecare cerc de aluat, fără să-l presați. Acoperiți cu un prosop de bucătărie umed. Lăsați să se odihnească pentru 10 minute.

  • Pentru gătirea chiflelor Bao, folosiți o cratiță mare în care turnați apă până la nivelul de 2,5 cm. Lăsați apa să ajungă la punctul de fierbere. Tapetați o sită pentru aburi cu hârtie de copt. Puneți câteva chifle pe această sită. (Nu supraaglomerați sita, deoarece chiflele se vor extinde în timpul gătitului.) Introduceți sita pentru aburi în vas. Acoperiți cu un capac. Gătiți la abur, la o temperatură medie, timp de 10 minute sau până la extinderea chiflelor. Transferați chiftele pe rafturile de sârmă pentru a se răci. Repetați operația cu toate chiflele bao.

  • Pentru crema din unt de arahide, amesecați la mixer untul de arahide, brânza topită și zahărul pudră într-un castron mare până când devine neted. Adăugați smântâna și esența de vanilie; mixați până are o textură ușoară și pufoasă.

  • Pentru asamblare, tăiați cu grijă chiflele de bao. Umpleți fiecare chiflă de bao cu o lingură de cremă din unt de arahide. Deasupra chiflelor presărați arahide și stropiți cu ciocolată topită. Serviți imediat.