Default
FF2018

Bulete de orez cu pui și sos cremos

Onigiri - bulete de orez pline de arome delicioase - sunt servite în aproape fiecare izakaya din Japonia. Umpleți-le cu pui și sos cremos pentru o gustare dulce-acrișoară.
  • 45m

    durata de pregătire

  • 45m

    Durata de gătire

  • 21

    ingrediente

ingrediente

10

Porții

  • Pentru buletele de orez cu pui
  • 325 grame orez pentru sushi
  • 75 grame sos de prune
  • 2 linguri mirin
  • 2 linguri oțet de prune ume
  • 1 lingură sos de soia
  • 1 lingură Ghimbir
  • 1 lingură condimente japoneze
  • 275 grame pulpe de pui fără os, tăiate în cubulețe
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 10 frunze varză chinezească bok choy
  • 2 ouă bătute
  • 100 grame panko
  • Pentru sosul cremos
  • 200 grame maioneză
  • 3 linguri ketchup
  • 1 lingură oțet de prune ume
  • 2 linguri zahăr brun
  • 1 lingură Ghimbir
  • 1 lingură condimente japoneze
  • 1/2 lingură Rasnita Sare de mare iodata

pregătire

  • Gătiti orezul pentru sushi așa cum este indicat pe ambalaj, folosind 500ml de apă. Pisați-l apoi cu o furculiță și lăsați-l să se răcească.

  • Pentru a face marinada, amestecați într-un bol mic sosul de prune, mirinul, oțetul de prune, sosul de soia, ghimbirul și amestecul de condimente japoneze. Puneți deoparte 3 linguri din marinadă. Dați puiul prin restul de marinadă rămasă, acoperiți-l și puneți-l la frigider pentru 30 de minute.

  • Pentru a găti puiul, încălziți uleiul într-o tigaie la o căldură medie. Scoateți bucățile de pui din marinadă și adăugați-le la tigaie, apoi gatiți-le și agitați timp de 2 minute. Reduceți căldura la mediu. Adăugați marinata rezervată la tigaie și gătiți timp de 3-5 minute sau până când puiul este rumenit și gătit, rotind frecvent.

  • Pentru a forma buletele de orez, împachetați o bucată de pui într-o frunză de bok choy. Scoateți o mână de orez și faceți o adâncitură mică. Puneți aproximativ 2 lingurițe de pui înfășurat în bok choy în adâncitură. Folosind mâinile, modelați ușor orezul în jurul umpluturii, formând o bilă de aproximativ 8 cm lățime și 2 cm lungime, adăugând orez suplimentar, dacă este necesar, pentru a închide umplutura. Repetați pasul până când ies 10 porții. Puneți-le pe o tavă de copt, acoperiți-le cu folie alimentară și lăsați-le la frigider 30 de minute.

  • Între timp, pentru sosul cremos, amestecați toate ingredientele într-un castron mediu până când acestea sunt bine combinate. Acoperiți și refrigerati până când sunteți gata să serviți preparatul.

  • Scoateți bilele de orez din frigider. Înmuiați fiecare bilă în oul bătut, apoi dați-le prin panko și așezați-le pe o tavă de copt. Prăjiți buletele de orez în ulei încins până când capătă o culoare aurie. Scoateți-le pe un prosop de hârtie și repetați procesul până când toate bilele sunt gătite. Serviți buletele de orez cu sos cremos.