durata de pregătire
Durata de gătire
ingrediente
Porții
Gătiti orezul pentru sushi așa cum este indicat pe ambalaj, folosind 500ml de apă. Pisați-l apoi cu o furculiță și lăsați-l să se răcească.
Pentru a face marinada, amestecați într-un bol mic sosul de prune, mirinul, oțetul de prune, sosul de soia, ghimbirul și amestecul de condimente japoneze. Puneți deoparte 3 linguri din marinadă. Dați puiul prin restul de marinadă rămasă, acoperiți-l și puneți-l la frigider pentru 30 de minute.
Pentru a găti puiul, încălziți uleiul într-o tigaie la o căldură medie. Scoateți bucățile de pui din marinadă și adăugați-le la tigaie, apoi gatiți-le și agitați timp de 2 minute. Reduceți căldura la mediu. Adăugați marinata rezervată la tigaie și gătiți timp de 3-5 minute sau până când puiul este rumenit și gătit, rotind frecvent.
Pentru a forma buletele de orez, împachetați o bucată de pui într-o frunză de bok choy. Scoateți o mână de orez și faceți o adâncitură mică. Puneți aproximativ 2 lingurițe de pui înfășurat în bok choy în adâncitură. Folosind mâinile, modelați ușor orezul în jurul umpluturii, formând o bilă de aproximativ 8 cm lățime și 2 cm lungime, adăugând orez suplimentar, dacă este necesar, pentru a închide umplutura. Repetați pasul până când ies 10 porții. Puneți-le pe o tavă de copt, acoperiți-le cu folie alimentară și lăsați-le la frigider 30 de minute.
Între timp, pentru sosul cremos, amestecați toate ingredientele într-un castron mediu până când acestea sunt bine combinate. Acoperiți și refrigerati până când sunteți gata să serviți preparatul.
Scoateți bilele de orez din frigider. Înmuiați fiecare bilă în oul bătut, apoi dați-le prin panko și așezați-le pe o tavă de copt. Prăjiți buletele de orez în ulei încins până când capătă o culoare aurie. Scoateți-le pe un prosop de hârtie și repetați procesul până când toate bilele sunt gătite. Serviți buletele de orez cu sos cremos.