Aripioare picante în stil Izakaya
FF2018

Aripioare picante în stil Izakaya

Aripioarele picante sunt esențiale în orice meniu de petrecere. Aceste aripioare de inspirație japoneză sunt marinate cu sake, sos de soia, ghimbir și usturoi Kamis. Apoi sunt puse pe bețe de frigărui pentru a se găti mai ușor și pentru a avea un aspect deosebit. Pentru o aromă îndrăzneață condimentați-le cu furikake cu wasabi făcut în casă.
  • 15m

    durata de pregătire

  • 30m

    Durata de gătire

  • 11

    ingrediente

ingrediente

6

Porții

  • 50 grame zahăr brun
  • 50 mililitri mirin
  • 50 mililitri sake
  • 2 linguri sos se soia
  • 2 linguri oțet de orez
  • 2 linguri Ghimbir
  • 1/2 linguri Usturoi granulat
  • 900 grame aripioare de pui
  • 2 linguri amidon
  • 1 lingură Condimente Furikake cu wasabi
  • 1 ceapă tăiată subțire

pregătire

  • Formați o marinadă amestecând zahărul brun, mirin, sake, sosul de soia, oțetul, ghimbirul și usturoiul într-un bol mediu. Păstrați jumătate din compoziție pentru glazură.

  • Așezați aripioarele de pui într-o pungă mare de plastic resigilabilă și adăugați restul de marinadă, astfel încât aripioarele să fie bine acoperite. Lăsați la frigider timp de 30 de minute sau mai mult pentru o aromă intensă.

  • Se amestecă amidonul în marinada rămasă și se aduce la fierbere într-o cratiță mică. Lăsați la foc mic timp de 2 minute, apoi scoateți-o de pe foc și răciți timp de 5 minute. Se adaugă amestecul de condimente Furikake cu wasabi apoi se toarnă glazura într-un castron mare și se lasă deoparte.

  • Scoateți aripioarele din marinadă și aruncați marinada rămasă. Înfigeți aripioarele în frigărui, apoi gătiți-le la grill la o căldură medie pentru 20-25 de minute, rotindu-le ocazional.

  • Ungeți aripioarele cu marinada păstrată pentru glazură. Înainte de servire, se presară cu condimentele Furikake cu wasabi și cu ceapă.