durata de pregătire
Durata de gătire
ingrediente
Porții
Formați o marinadă amestecând zahărul brun, mirin, sake, sosul de soia, oțetul, ghimbirul și usturoiul într-un bol mediu. Păstrați jumătate din compoziție pentru glazură.
Așezați aripioarele de pui într-o pungă mare de plastic resigilabilă și adăugați restul de marinadă, astfel încât aripioarele să fie bine acoperite. Lăsați la frigider timp de 30 de minute sau mai mult pentru o aromă intensă.
Se amestecă amidonul în marinada rămasă și se aduce la fierbere într-o cratiță mică. Lăsați la foc mic timp de 2 minute, apoi scoateți-o de pe foc și răciți timp de 5 minute. Se adaugă amestecul de condimente Furikake cu wasabi apoi se toarnă glazura într-un castron mare și se lasă deoparte.
Scoateți aripioarele din marinadă și aruncați marinada rămasă. Înfigeți aripioarele în frigărui, apoi gătiți-le la grill la o căldură medie pentru 20-25 de minute, rotindu-le ocazional.
Ungeți aripioarele cu marinada păstrată pentru glazură. Înainte de servire, se presară cu condimentele Furikake cu wasabi și cu ceapă.