durata de pregătire
Durata de gătire
ingrediente
Amestecaţi brânza ricotta şi 1 lingură de sos Skhug într-un vas mic până când sunt bine combinate. Acoperiţi şi daţi la frigider până la servire. Păstraţi restul de sos Skhug pentru a da savoare turtiţelor din carne de miel.
Amestecaţi toate condimentele uscate într-un vas mic şi lăsaţi-le la o parte. Fierbeţi dovleacul plăcintar la abur sau coaceţi-l la cuptorul cu microunde până când se înmoaie şi apoi lăsaţi-l la o parte.
Încingeți o tigaie mare la foc mediu spre mare. Adăugaţi carnea de miel, prăjiți şi amestecaţi timp de 3 minute. Adăugaţi 2 linguriţe din amestecul de condimente uscate şi amestecaţi până când carnea de miel nu mai este roz. Apoi, scoateţi carnea de miel din tigaie cu o lingură cu găuri şi lăsaţi-o la o parte.
Adăugaţi ceapa, dovleacul plăcintar şi vânăta şi amestecaţi în timp ce se prăjesc la temperatură medie timp de 5-6 minute. Adăugaţi năutul, usturoiul şi restul amestecului de condimente şi prăjiți şi amestecaţi timp de 3-4 minute. Amestecaţi roşiile din conservă şi carnea rumenită de miel şi lăsaţi să se prăjească până când se înmoaie dovlecelul. Adăugați spanacul, zeama de lămâie şi restul de sos Skhug şi amestecați-le, prăjind totul până când spanacul se înmoaie puțin.
Pentru a servi, puneţi turtițele de carne de miel şi năut în bolurile de servire. Decoraţi cu o lingură de brânză ricotta cu skhug şi cubuleţe de castravete .