Paste Bolognese
FF2017

Paste Bolognese

Aceste paste gustoase combină sosul italian clasic de carne cu mirodeniile exotice şi aromele autentice ale găluştelor tradiţionale turceşti manti. Turnat peste pastele cavatelli moi, sosul Bolognese est-mediteraneean este acoperit cu iaurt răcoros, castraveţi, roşii şi mentă proaspătă.
  • 14

    ingrediente

ingrediente

  • 325 gram de paste Cavatelli
  • 3 roşii italiene, tocate
  • 1 lingură Mentă
  • 75 mililitru de iaurt grecesc simplu
  • 3 linguri de apă
  • Sare de mare și piper negru Kamis pentru asezonare
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 450 gram de amestec tocat de carne de vită, de porc şi de viţel
  • 1 ceapă, tocată fin
  • 100 gram de piure de roşii
  • 1 lingură Boia de ardei dulce
  • 3/4 lingură Curry
  • 300 mililitru de bulion de pui
  • 1/4 castravete tocat

pregătire

  • Gătiţi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, clătiți cu apă rece, iar apoi scurgeţi bine şi puneţi deoparte.

  • Încingeți ulei într-o tigaie mare de gătit, la foc mediu. Adăugaţi carnea, ceapa, piureul de roşii, boiaua de ardei, menta şi ardeiul iute. Gătiţi timp de 7-8 minute, amestecând, sau până când carnea este rumenită. Adăugaţi bulionul de pui şi fierbeţi la foc mic timp de 10 minute sau până când sosul s-a îngroşat uşor, amestecând periodic. Îndepărtaţi de pe foc şi puneţi deoparte.

  • Amestecaţi castraveţii, roşiile şi menta într-un bol, asezonaţi după gust, apoi puneţi deoparte. Amestecaţi iaurtul, apa şi usturoiul, folosind telul până când amestecul este consistent; asezonaţi după gust.

  • Serviţi sosul Bolognese peste pastele Cavatelli. Acoperiţi cu sos de iaurt şi amestecul de castravete şi roşii.