durata de pregătire
Durata de gătire
ingrediente
Gătiţi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, clătiți cu apă rece, iar apoi scurgeţi bine şi puneţi deoparte.
Încingeți ulei într-o tigaie mare de gătit, la foc mediu. Adăugaţi carnea, ceapa, piureul de roşii, boiaua de ardei, menta şi ardeiul iute. Gătiţi timp de 7-8 minute, amestecând, sau până când carnea este rumenită. Adăugaţi bulionul de pui şi fierbeţi la foc mic timp de 10 minute sau până când sosul s-a îngroşat uşor, amestecând periodic. Îndepărtaţi de pe foc şi puneţi deoparte.
Amestecaţi castraveţii, roşiile şi menta într-un bol, asezonaţi după gust, apoi puneţi deoparte. Amestecaţi iaurtul, apa şi usturoiul, folosind telul până când amestecul este consistent; asezonaţi după gust.
Serviţi sosul Bolognese peste pastele Cavatelli. Acoperiţi cu sos de iaurt şi amestecul de castravete şi roşii.