Granola cu sorg expandat
FF2017

Granola cu sorg expandat

Îndulcit cu nectar de agave, vanilie şi mirodenii picante, cum ar fi scorţişoara, cardamomul şi curcuma, cu această granola făcută în casă veți avea energie pentru întreaga zi. Cu o textură crocantă, ușor elastică, sorgul face parte din familia cerealelor fără gluten care poate fi expandat (ca floricelele de porumb) când este încălzit pe plita aragazului. Adăugaţi migdale, nuci pecan şi fulgi de nucă de cocos pentru a da o savoare deosebită acestui fel deosebit pentru micul dejun. Serviți granola într-un bol cu lapte de migdale – precum cerealele, peste iaurt cu fructe proaspete sau chiar ca o gustare de sine stătătoare.
  • 8

    ingrediente

ingrediente

  • 150 mililitru nectar de agave
  • 50 gram nuci pecan, mărunțite
  • 50 gram fulgi de nucă de cocos
  • 50 gram seminţe de dovleac
  • 1 lingură ulei
  • 1 1/2 linguriță Cardamon măcinat
  • 175 gram sorg
  • 50 gram fulgi de migdale

pregătire

  • Preîncălziţi cuptorul la 130°C, 250°F, treapta de temperatură ½. Amestecaţi nectarul de agave, uleiul, vanilia, condimentele şi sarea de mare într-un vas mic până când sunt bine combinate şi lăsaţi la o parte.

  • Expandați boabele de sorg încălzindu-le într-o tigaie mare (cu capac) la foc mediu spre mare. Adăugaţi o treime din cantitatea de sorg, acoperiţi şi lăsaţi la prăjit timp de 30 de secunde, scuturând tot timpul tigaia până când majoritatea boabelor sunt expandate. Când trec mai mult de 10 secunde între pocnituri, luați tigaia de pe foc şi răsturnaţi boabele expandate de sorg într-un vas mare. Repetaţi cu restul cantităţii de sorg în încă două tranşe.

  • Adăugaţi migdalele, nucile pecan, nuca de cocos şi seminţele de dovleac într-un vas mare. Adăugaţi amestecul de agave şi amestecaţi până când sorgul expandat este bine acoperit. Întindeți într-un strat subţire într-o tavă de copt pe folie de aluminiu şi coaceţi timp de 1 oră, amestecând după ce s-a scurs jumătate din timpul de coacere. Răciţi complet pe un grătar.