ingrediente
Preîncălziţi cuptorul la 130°C, 250°F, treapta de temperatură ½. Amestecaţi nectarul de agave, uleiul, vanilia, condimentele şi sarea de mare într-un vas mic până când sunt bine combinate şi lăsaţi la o parte.
Expandați boabele de sorg încălzindu-le într-o tigaie mare (cu capac) la foc mediu spre mare. Adăugaţi o treime din cantitatea de sorg, acoperiţi şi lăsaţi la prăjit timp de 30 de secunde, scuturând tot timpul tigaia până când majoritatea boabelor sunt expandate. Când trec mai mult de 10 secunde între pocnituri, luați tigaia de pe foc şi răsturnaţi boabele expandate de sorg într-un vas mare. Repetaţi cu restul cantităţii de sorg în încă două tranşe.
Adăugaţi migdalele, nucile pecan, nuca de cocos şi seminţele de dovleac într-un vas mare. Adăugaţi amestecul de agave şi amestecaţi până când sorgul expandat este bine acoperit. Întindeți într-un strat subţire într-o tavă de copt pe folie de aluminiu şi coaceţi timp de 1 oră, amestecând după ce s-a scurs jumătate din timpul de coacere. Răciţi complet pe un grătar.