TORT DE CIOCOLATĂ ȘI CREMĂ DE LAPTE
deserturi si bauturi

TORT DE CIOCOLATĂ ȘI CREMĂ DE LAPTE

  • 1h

    durata de pregătire

  • 35m

    Durata de gătire

  • 14

    ingrediente

ingrediente

8

Porții

TORT:

  • 6 ouă
  • 100 grame zahăr
  • 160 grame făină de grâu tip 450
  • 1 linguriță Praf de copt
  • 3 linguri de cacao
  • 30 grame unt
  • 1 lingură pesmet

CREMĂ:

GLAZURĂ:

  • 150 ciocolată neagră
  • 6 linguri lapte

pregătire

  • Tort: Separați albușul de gălbenușul de ou. Bateți albușurile până devin spumă, iar la jumătate adăugați zahărul.

  • Adăugați pe rând gălbenușurile peste spuma de albuș cu zahăr amestecând tot timpul.

  • Amestecați făina cu praful de copt și cacao. Combinați ușor ingredientele uscate cu amestecul de ouă.

  • Turnați amestecul într-o tavă rotundă cu diametrul de 25 cm, unsă în prealabil cu unt și presărată cu pesmet. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 170ºC timp de 35 de minute, așteptați să se răcească și împarțiti în 2.

  • Cremă: Fierbe laptele cu zahărul și esența naturală de vanilie, apoi răciți.

  • Bateți untul moale până devine cremos, adăugați compoziția de lapte răcit, laptele praf și amestecați bine.

  • Întindeți amestecul peste bucata de tort.

  • Glazură: Topiți ciocolata cu lapte, amestecați bine și turnați peste tort. Când e gata, tortul se pune la frigider.