GOFRE
deserturi si bauturi

GOFRE

  • 25m

    durata de pregătire

  • 16m

    Durata de gătire

  • 9

    ingrediente

ingrediente

8

Porții

  • 3 ouăс
  • 300 grame făină
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 plic de Zahar vanilat
  • 1 linguriță Praf de copt
  • un vârf de cuțit de sare
  • 200 mililitri apă minerală
  • 50 mililitri kefir
  • 80 mililitri ulei

pregătire

  • Separați gălbenușurile de albușuri, băteți albușurile până se fac spumă.

  • Amestecați făina, zahărul, 1 linguriță de zahăr vanilat, praful de copt și sarea într-un bol, adăugați gălbenușurile de ou, apa, kefirul, uleiul și amestecați bine.

  • Adăugați albușurile bătute spumă, amestecați ușor și lăsați deoparte timp de 10 minute.

  • Adăugați din compoziție în aparatul de gofre încălzit și coaceți timp de 3-4 minute.

  • Presărați restul de zahăr vanilat peste gofrele coapte și serviți alături de fructul favorit.