friptura_de_vita_cu_ou_si_sos_asiatic_800
carne de vita

Friptură de vită cu ou și sos asiatic

Această combinație de friptură cu ou îți va plăcea la nebunie, iar sosul asiatic îi conferă un twist delicios.
  • 11

    ingrediente

ingrediente

  • 6 ouă
  • 450 grame cartofi
  • 2 felii de bacon
  • 450 grame mușchi de vită (tăiat în 6 bucăți)
  • 50 mililitri sos de soia
  • 5 lingurițe pastă tamarind
  • 75 grame rucola
  • 25 grame brânză cheddar rasă
  • 25 grame unt
  • 1 lingură suc de lămâie
  • Rasnita Sare de mare iodata

pregătire

  • Decojiți cartofii și puneți-i la fiert. Reduceți căldura la temperatură scăzută și fierbeți timp de 15 minute. Lăsați cartofii să se răcească și apoi dați-i pe răzătoare. Se amestecă cartofii mărunțiți, baconulși sarea. Formați 6 chiftele. Încălziți o lingură de ulei într-o tigaie mare de prăjit. Adăugați chiftelele de cartofi și gătiți timp de 7 - 8 minute pe fiecare parte. Transferați-le pe o farfurie și mențineți-le calde.

  • Se amestecă sosul de soia și pasta tamarind într-un castron mic și se lasă deoparte. Se condimentează fripturile cu piper și se gătesc la grătar timp de 3-4 minute pe fiecare parte. Lăsați să stea timp de 5 minute înainte de a fi tăiată.

  • Se amestecă rucola, brânza, uleiul de măsline rămas și sucul de lămâie într-un castron mare și se acoperă până se servește.

  • Se topește untul într-o tigaie mare la căldură medie. Se gătesc ouăle ochi.

  • Pentru a servi, puneți o chifteluță de cartofi, o mână de salată, o friptură tăiată și un ou prăjit pe fiecare farfurie. Asezonați friptura cu sosul de soia și tamarind și serviți imediat.