Sote de pui în stil tajine
carne de pui

Sote de pui în stil tajine

Tajine (tagine) este un fel de bază de origine berberă, din nordul Africii. Numele provine de la vasul special, din lut, în care se pregătește. În mod tradițional, tajine este o tocăniță cu multă carne, în combinație cu legume sau fructe.
  • 7

    ingrediente

ingrediente

  • 500 grame File de pui
  • 1 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă mijlocie
  • 2 pumni de fructe uscate amestecate(struguri, migdale, alune)
  • 2 linguriță Condimente pentru pui Rasnita
  • 1 linguriță Curry
  • 10 rosii cherry

pregătire

  • Ceapa, tocată mărunt, se călește în ulei de măsline până devine translucidă.

  • Se adaugă carnea tăiată în cuburi potrivite. Se prăjește ușor până devine maronie.

  • Adăugați o ceașcă de apă în care ați amestecat 2 lingurițe de KAMIS condimente pentru pui și, optional, 1 linguriță de KAMIS curry. Acoperiți și fierbeți cca. 4-5 minute.

  • Adăugați fructele uscate și mai fierbeți pentru încă 1-3 minute.

  • Se servește fierbinte, cu garnitură de legume, cuș-cuș, piure de cartofi.