Pui cu ierburi provensale și legume
carne de pui

Pui cu ierburi provensale și legume

  • 7

    ingrediente

ingrediente

  • 1,5 kilograme pui întreg curățat
  • 4 căţei de usturoi
  • 3 lingură ulei de măsline
  • Zeamă de la 1 lămâie
  • Rasnita Piper mozaic boabe
  • Rasnita Sare de mare iodata cu plante aromatice
  • 600 grame diverse legume: roşii, dovlecel, ardei gras etc.

pregătire

  • Preîncălziţi cuptorul la 200°C

  • Preparaţi marinata: turnaţi uleiul de măsline într-un vas mic şi adăugaţi zeama de lămâie. Adăugaţi ierburile provensale, sarea şi piperul direct din râşniţă. Amestecaţi.

  • Puneţi puiul într-o tavă. Adăugaţi usturoiul în interiorul puiului. Ungeţi-l cu marinata şi turnaţi restul în tavă. Adăugaţi un păhărel de apă şi puneţi la cuptor.

  • Stropiţi regulat puiul pentru a se rumeni şi a se coace bine. Acesta este tot secretul!

  • Dacă doriţi, puneţi legume tăiate cubuleţe într-un vas tian (tavă provensală). Turnaţi puţin ulei şi mai presăraţi Sare de mare cu plante aromatice Kamis la râşniţă. Adăugaţi piper şi lăsaţi la fiert aproximativ 40 min. Asezonaţi cu sosul de la pui după ce acesta este gata.