Pui la cuptor și cartofi cu rozmarin
carne de pui

Pui la cuptor și cartofi cu rozmarin

Puiul şi cartofii la cuptor sunt perfect asezonaţi cu rozmarin aromat, boia şi usturoi tocat.
  • 15m

    durata de pregătire

  • 30m

    Durata de gătire

  • 7

    ingrediente

ingrediente

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri Boia de ardei dulce
  • 1 linguriță Usturoi granulat
  • 1/2 linguriță Piper negru boabe Rasnita
  • 1 linguriță sare
  • 6 pulpe de pui cu os, fără piele (aproximativ 900 gr)
  • 675 gram de cartofi mici roşii, tăiaţi în cubuleţe de 2 cm

pregătire

  • Preîncălziţi cuptorul la 230°C. Amestecaţi uleiul şi condimentele într-un vas mare. Adăugaţi puiul şi cartofii; amestecaţi pentru a acoperi bine bucăţile de pui. Aranjaţi puiul şi cartofii într-un singur strat într-o tavă de 38x25x2 cm acoperită cu folie de aluminiu şi pulverizată cu spray de gătit neaderent.

  • Coaceţi timp de 30 de minute sau până când puiul este bine pătruns şi cartofii sunt moi, întorcând cartofii din când în când.