Nuggets de pui
carne de pui

Nuggets de pui

Rețeta după care sunt înnebuniți toți copiii.
  • 14

    ingrediente

ingrediente

  • 800 grame file de pui
  • 1 lingură lapte
  • 2 ouă
  • 150 bucăți de pâine
  • 100 grame făină
  • 10 linguri ulei
  • 1 porție de maioneză
  • 6 castraveciori murați
  • 1 linguriță capere
  • 1 linguriță ketchup
  • 1 linguriță ceapă mărunțită
  • rasnita sare de mare iodata
  • Piper alb măcinat
  • Piper negru măcinat

pregătire

  • Într-un castron, amestecați împreună laptele, ouăle și o lingură de ulei. Puneți pesmetul într-o farfurie adâncă, iar făina în alta.

  • Tăiați puiul în fâșii de 3 până la 4 cm. Rulați fâșiile de pui succesiv în făină, apoi în ouăle bătute și, în cele din urmă, în pesmet. Puneți nuggeturile pe o farfurie și lăsați-le la rece.

  • Tăiați castraveții în bucăți mici. Într-un castron, amestecați maioneza cu capere, castraveți, ceapă și ketchup. Asezonați cu sare și piper.

  • Se încălzește uleiul într-o tigaie, se adaugă nuggets-urile unul câte unul și se prăjesc timp de 3 până la 4 minute pe fiecare parte. Acestea trebuie să fie de culoare marionie-auriu, dar trebuie să aveți grijă să nu se ardă. Puneți nuggets-urile pe prosoape de hârtie înainte de a le servi cu sos.