clatite_florentine_800
carne de pui

Clătite florentine

Umplute cu pui și spanac, pufoase şi delicioase, aceste clătite te vor cuceri de la început.
  • 19

    ingrediente

ingrediente

  • Pentru clătite:
  • 75 grame făină
  • 1 ou mediu
  • 2 lingurițe Ierburi italiene
  • 200 mililitri lapte
  • 50 grame unt
  • 350 grame piept de pui
  • 1 ceapă mare, tăiată
  • 275 grame spanac congelat
  • 6 linguri smântână
  • 3 linguri parmezan
  • Rasnita Sare de mare iodata
  • Rasnita Piper negru boabe
  • Pentru sos:
  • 25 grame unt
  • 25 grame făină
  • 600 mililitri lapte
  • 2 linguri parmezan
  • Rasnita Sare de mare iodata cu piper

pregătire

  • Pentru a pregăti clătite amestecați într-un bol făina, oul și o linguriță de ierburi italiene. Amestecați treptat laptele, având grijă să nu se formeze cocoloașe. Din acest amestec preparați 8 clătite.

  • Într-o tigaie topiți untul și prăjiți pieptul de pui împreună cu ceapa.

  • Preparați spanacul conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

  • Folosind un blender pasați împreună pieptul de pui și spanacul. Adăugați smântâna, parmezanul și o linguriță de ierburi italiene.

  • Umpleți clătitele cu amestecul de pui cu spanac, răsuciți-le și puneți-le într-o tavă pentru cuptor.

  • Preîncălziți cuptorul la 200°C.

  • Pentru a pregăti sosul topiți untul într-o tigaie, adăugați făina și amestecați timp de un minut. Adăugați laptele și aduceți la fierbere amestecând constant. Adăugați o lingură de parmezan și asezonați cu sare și piper.

  • Adăugați sosul peste clătite, puneți parmezanul rămas pe deasupra și dați la cuptor 20-25 de minute.