Burger de pui în stil shaworma
carne de pui

Burger de pui în stil shaworma

Acest sandviş la grătar cu carne de pui este o completare binevenită la orice petrecere în aer liber. Fâşiile de carne de pui din zona pieptului sunt condimentate cu chimion, praf de usturoi şi piper negru, apoi sunt prăjite pe grătar şi servite în stil „şaorma” – pe o lipie cu salată verde, roşii, castraveţi şi sos de iaurt.
  • 20m

    durata de pregătire

  • 12m

    Durata de gătire

  • 10

    ingrediente

ingrediente

  • 1/2 cană de iaurt obişnuit în stil grecesc
  • 1 cană de salată iceberg rasă
  • 8 felii roşii
  • 1/2 cană de castravete tăiat în felii subţiri
  • 1/4 cană de ceapă roşie tocată mărunt
  • 1 linguriță de frunze de mentă proaspăt tăiate
  • 1/2 linguriță Piper negru măcinat
  • 1/2 linguriță Râșniță Sare de mare iodată
  • 450 grame fâşii de carne de pui proaspete din zona pieptului
  • 2 pachete (fiecare de 250 gr) de lipii naan, 4 bucăţi

pregătire

  • Amestecaţi iaurtul, ceapa şi menta într-un vas mic. Acoperiţi. Daţi la frigider până când îl serviţi. Amestecaţi chimionul, praful de usturoi, piperul şi sarea până când sunt bine combinate. Presăraţi pe fâşiile de carne de pui.

  • Frigeţi la grătar la o temperatură medie-ridicată 4 - 5 minute pe fiecare parte sau până când carnea de pui este bine pătrunsă. Prăjiţi lipiile naan pe grătar timp de aproximativ 30 de secunde. Tăiaţi fiecare lipie în jumătate şi aranjaţi marginile dacă este necesar.

  • Serviţi carnea de pui pe lipii, puneţi deasupra salata, roşiile şi castraveţii. Serviţi cu amestecul de iaurt.