durata de pregătire
Durata de gătire
ingrediente
Ungeţi aripioarele cu curry Rendang într-un castron mare (păstraţi 1 lingură pentru mai târziu). Acoperiţi şi puneţi la frigider minim 2 ore sau peste noapte pentru o aromă mai bogată.
Întindeţi aripioarele de pui într-un singur strat pe o tigaie mare, dar puţin adâncă, căptuşită cu folie de aluminiu. Coaceţi-le într-un cuptor preîncălzit la 200°C sau la nivelul de gaz 6 timp de 35-40 de minute sau până se rumenesc sau se gătesc complet; întoarceţi-le o dată la jumătatea perioadei de gătire.
Între timp, puneţi zahărul, frunzele de limetă, ardeii iuţi, lămâiţa şi lingura de curry Rendang în apă şi aduceţi-le la fierbere într-o oală mică. Reduceţi temperatura şi lăsaţi-le la foc mic 10 minute. Lăsaţi-le să se răcească până la temperatura camerei, apoi scoateţi frunzele de limetă şi lămâiţa şi amestecaţi zeama de lămâie verde.
Băgaţi aripioarele într-un castron mare cu siropul de lămâiţă şi limetă până sunt acoperite cu un strat omogen. Presăraţi arahidele şi serviţi imediat împreună cu feliile lungi de castravete.