Aripioare dulci acrișoare Rendang
carne de pui

Aripioare dulci acrișoare Rendang

Aceste aripioare de pui picante şi suculente se marinează în curry Rendang, apoi se acoperă cu un sirop picant infuzat cu lămâiţă şi limetă kafru. Rezultatul este o variantă delicioasă din Asia de Sud-Est la aripioarele tradiţionale de pui.
  • 10m

    durata de pregătire

  • 50m

    Durata de gătire

  • 10

    ingrediente

ingrediente

  • 900 gram aripioare de pui
  • 1/2 castravete, tăiat în felii pe lungime
  • 125 gram curry Rendang, puneţi 1 lingură deoparte
  • 125 mililitru apă
  • 100 gram zahăr
  • 3 frunze de limetă kafru
  • 1 linguriță boia măcinată Kamis (dulce sau iute)
  • 1 lămâiţă feliată
  • 1 lămâie verde stoarsă
  • 50 gram arahide tocate

pregătire

  • Ungeţi aripioarele cu curry Rendang într-un castron mare (păstraţi 1 lingură pentru mai târziu). Acoperiţi şi puneţi la frigider minim 2 ore sau peste noapte pentru o aromă mai bogată.

  • Întindeţi aripioarele de pui într-un singur strat pe o tigaie mare, dar puţin adâncă, căptuşită cu folie de aluminiu. Coaceţi-le într-un cuptor preîncălzit la 200°C sau la nivelul de gaz 6 timp de 35-40 de minute sau până se rumenesc sau se gătesc complet; întoarceţi-le o dată la jumătatea perioadei de gătire.

  • Între timp, puneţi zahărul, frunzele de limetă, ardeii iuţi, lămâiţa şi lingura de curry Rendang în apă şi aduceţi-le la fierbere într-o oală mică. Reduceţi temperatura şi lăsaţi-le la foc mic 10 minute. Lăsaţi-le să se răcească până la temperatura camerei, apoi scoateţi frunzele de limetă şi lămâiţa şi amestecaţi zeama de lămâie verde.

  • Băgaţi aripioarele într-un castron mare cu siropul de lămâiţă şi limetă până sunt acoperite cu un strat omogen. Presăraţi arahidele şi serviţi imediat împreună cu feliile lungi de castravete.