Quiche Lorraine
carne de porc

Quiche Lorraine

  • 10

    ingrediente

ingrediente

  • 150 grame făină
  • 120 grame unt rece
  • 4 linguri apă rece
  • 100 grame șunculiță afumată (sau bacon, kaizer etc.)
  • 100 grame cașcaval (gruyere, emmentaler etc.)
  • 150 grame smântână (acră)
  • 2 ouă
  • Piper negru boabe Rasnita
  • Nucșoară întreagă
  • Rasnita Sare de mare iodata

pregătire

  • Puneți untul și apa în congelator pentru 15 minute.

  • În vasul pentru mixer puneți făina, un vârf de linguriță de sare și apoi untul rece tăiat cubulețe. Mixați de câteva ori până făina devine nisipoasă. Adăugați treptat apa, lingură cu lingură. Aluatul trebuie să se adune sub formă de bilă în vas.

  • Răsturnați aluatul pe o folie de plastic, dați-i formă de disc și aplatizați-l, apoi lăsați-l la frigider timp de 30 min. Tăiați șunca fâșiuțe și prăjiți-o la foc mic până devine crocantă. Scoateți-o pe șervete de bucătărie să se scurgă excesul de grăsime.

  • Întindeți aluatul într-o foaie rotundă și subțire cu diametrul mai mare de 25 cm. Cu ajutorul unei farfurii decupați din foaie un cerc de diametrul 25 cm. Așezați cercul de aluat într-o tavă rotundă cu diametrul de 20 cm.

  • Așezați peste aluat șunculița prăjită apoi presărați peste șunculiță brânza răzuită.

  • Bateți ouăle bine și adăugați smântâna, împreună cu sare, piper după gust și un vârf de cuțit nucșoară Kamis. Turnați acest amestec peste branză. Scuturați puțin tava să se așeze uniform smântâna.

  • Dați la cuptorul încălzit la 180°C, și lăsați să se coacă pentru 35 min. Lăsați să se răcorească, apoi feliați.