muschi_de_porc_cu_ciuperci_salbatice_800
carne de porc

Mușchi de porc cu ciuperci sălbatice

O rețetă de mușchi de porc  la cuptor cu sos de ciuperci și servit alături de cartofi. E perfectă pentru o sâmbătă după-amiază. 
  • 11

    ingrediente

ingrediente

  • 900 grame cartofi curățați și tăiați
  • 2 bucăți (275 grame) mușchi de porc
  • Condimente pentru friptură
  • 300 mililitri apă fierbinte
  • 350 grame ciuperci sălbatice tăiate în sferturi
  • 300 mililitri smântână grasă
  • 4 linguri ulei de măsline
  • Condimente pentru cartofi prăjiți
  • 2 linguri Mustarul Casei PET
  • Rasnita Sare de mare iodata
  • Rasnita Piper negru boabe

pregătire

  • Preîncălziți cuptorul la 200°C.

  • Într-o tavă de cuptor puneți cartofii, stropiți-i cu ulei de măsline și condimente, apoi puneți-i la cuptor 35 de minute.

  • Între timp curătați mușchiul de porc de grăsime și crestați-l. Frecați-l bine cu amestecul de condimente pentru friptură.

  • Prăjiți carnea pe ambele părți până capătă o culoare maronie, mutați-o într-un vas termorezistent și apoi acoperiți-o cu apă și folie de aluminiu. Dați-o la cuptor 20 de minute.

  • Păstrați carnea la cuptor pentru a se menține caldă, însă scurgeți sosul său într-o tigaie.

  • Peste sos adăugați ciupercile și gătiți pentru 5 minute. Adăugați smântâna și muștarul, asezonați cu sare și piper și lăsați pe foc 2 minute. La sfârșit adăugați sosul peste carne.

  • Serviți carnea cu cartofii.