Sfaturi de utilizare
Este un fruct al unei plante agăţătoare veşnic verde cultivată în sudul şi sud-estul Asiei. Se obţine din fructele încă necoapte, verzi sau care se îngălbenesc. Adunate, poamele sunt uscate la soare până capătă culoarea neagră-brună. Gustul pipărat al piperului negru rezultă din conţinutul piperinei - în special în partea superioară a scoarţei. Piperul negru măcinat este foarte des folosit drept condiment. Se adaugă la mezeluri, sosuri, pateuri, precum şi la mâncăruri de carne, zarzavaturi şi peşte. Se condimentează cu piper măcinat salatele, mâncărurile de legume, ouă şi brânzeturi; se adaugă la sosurile calde şi reci. Piperul negru măcinat se pune la bucate în ultima fază a pregătirii.
Lucruri interesante despre piperul negru:
Piper negru - un condiment foarte vechi. Din cele mai vechi timpuri a fost folosit în India. Piperul negru a avut o popularitate incredibilă la Roma - se folosea la plata impozitelor, iar grecii utilizau piperul negru ca cel mai bun febrifug. Portugalia, care ocupa un loc important în zona maritimă s-a bucurat de monopol pentru importul de piper negru până în secolul al XIX-lea Europa.