IERBURI DE PROVANCE

IERBURI DE PROVANCE

herbes de provence

Combinație palpitantă de ierburi uscate originare din sud-estul Franței, Ierburile de Provence cu siguranță își merită denumirea. Rozmarinul, cimbrul, cimbrișorul, maghiranul și oregano-ul înfloresc toate în clima mediteraneană caldă și solul mănos și sunt superbe în combinație. Amestecul este cu adevărat obligatoriu în dulapul de bucătărie, deoarece reunește cele mai bune dintre toate aceste ierburi într-o aromă armonioasă.

Profilul de aromă

Cunoscute pentru gustul lemnos și aroma dulce, Ierburile de Provence pot fi folosite pentru a echilibra arome dominante, cum ar fi cea de pește sau de usturoi. Principalul ingredient al amestecului nostru este rozmarinul, care oferă o aromă proaspătă și un gust ușor înțepător. Atunci când se utilizează la gătit, asigurați-vă că le adăugați spre sfârșit – dacă le adăugați mai devreme, acestea s-ar putea arde și ar putea pierde aroma. Deși sunt ideale când sunt folosite cu generozitate, și numai o cantitate mică vă poate transporta în încântătoarea zonă rurală galică.

Merg foarte bine cu ...

Sunt foarte puține mâncăruri care nu pot fi îmbunătățite cu un sos clasic din Ierburi de Provence. Combinați-le cu ulei de măsline și lămâie și turnați cu generozitate peste carnea de pui și carnea de porc sau stropiți peste cartofii noi, înainte de coacere, pentru o garnitură delicioasă. Pentru un gust autentic francez, combinați-le cu levănțică proaspătă, asigurându-vă că răsuciți capetele cu flori pentru a elibera aroma puternică a plantei.

Istoria lor

Se spune că acest amestec provine de la localnicii din Provence, care culegeau aceste ierburi manual și le amestecau pentru a le adapta bucătăriei lor, dar s-au răspândit dincolo de frontierele franceze doar de la începutul anilor ’70. Totuși, amestecul de Ierburi de Provence a devenit emblematic repede - și de atunci a continuat să aducă aromă mâncărurilor din întreaga lume.

Știați că...?

- Ierburile de Provence erau vândute în mod tradițional în vase de lut

- Amestecul poate fi presărat peste cărbunii fierbinți în timpul grătarului pentru un gust de afumătură