GHIMBIR

GHIMBIR

GHIMBIR

Știați că...?

Ghimbirul este un condiment de încălzire, despre care se spune că favorizează transpirația și ajută la răceli. O linguriță de ghimbir în apă caldă se spune că previne răul de drum. Ghimbirul este considerat a fi un ajutor pentru digestie și pentru stimularea circulației. Ghimbirul a fost introdus în Anglia înainte de 1066 și a fost folosit în principal drept condiment de coacere. Elizabeth I avea o pasiune pentru turta dulce, pe care bucătarul ei o realiza sub forma curtenilor ei, prototipul tradiționalului nostru omuleţ de turtă dulce.

Calitatea

Ghimbirul măcinat trebuie să aibă o aromă foarte picantă și o culoare crem, palidă. Gingerolul este principalul constituent al aromei sale.

Utilizări

Adăugați-l la prăjituri, biscuiți și budincă de pandișpan pentru o aromă dulceagă, delicată. Pentru legumele la tigaie aromate, în stil oriental, amestecați cu sos de soia și puțin vin de orez sau sherry. Are un gust delicios cu morcov, cartofi dulci și dovlecel. Ungeți puiul la grătar cu un amestec de puțin ghimbir, miere și ulei.

Informaţii nutriţionale

Valoare energetică la 100 g: 323 KCal

Proteine la 100 g: 9,1 g

Glucide la 100 g: 58 g

Grăsimi la 100 g: 6 g

Zaharuri la 100 g: 3,4 g

Acizi graşi saturaţi la 100g: 1,9 g

Fibre la 100 g: 13 g

Sodiu la 100 g: 0,03 g