tendinte in arome

Menu
  • Tendințe
    • Printre sosuri și mirodenii
    • Mexicana Vegana
    • Reîmprospătare Revigorare Rehidratare
    • FOCUS PE SEMINȚE
  • Instagram
Printre sosuri și mirodenii
Share
  • Share on Facebook
  • Share on Messenger
  • Share on Pinterest
  • Share on Twitter

Printre sosuri și mirodenii

Sosul XO din Hong Kong are un gust umami extraordinar, pe care trebuie să-l încercați. Condimentul suya din Africa de Vest, cunoscut în principal datorită vestitelor frigărui cu carne, conține ghimbir, ardei iute și alune prăjite.

Amestecul indian „Gunpowder Spice (Milagai Podi)” conține linte fin măcinată și prăjită, semințe de susan, ardei iute și alte mirodenii, care întregesc gustul final perfect. 

Sos XO

Sos XO

Sosul XO tradițional este un sos mediu condimentat pentru fructe de mare creat în Hong Kong în anii ’80. În prezent, se folosește frecvent în regiunile de sud ale Chinei și în întreaga Asie.

Acest condiment plin de umami are de toate - savoare, gust de fum, gust dulce, picant și sărat - totul datorită ingredientelor folosite, precum creveți uscați, jambon, ardei iute, ceapă, ulei și multe altele.

Denumirea de „XO”, care vine de la „extra old” (învechit), ca la coniac, se referă la menirea sa inițială, și anume o aromă bogată. Consistența sa unică, groasă îl face să semene mai mult cu sosurile relish sau chutney decât cu sosurile obișnuite.

Astăzi, adorăm noile abordări ale sosului XO folosit în mâncarea stradală, în bucătăria fusion și chiar în variantele vegetariene.  Sosul XO are toate șansele să devină un condiment universal.

WATCH VIDEO

Condiment suya

Condiment suya

În ultimii ani, au apărut tot felul de arome africane, precum harissa, peri peri și berbere, premergătoare condimentului suya.

Acum, acest condiment extraordinar renumit pentru frigăruile condimentate din Africa de Vest, își face apariția în întreaga lume. 

Condimentul suya, făcut în general din ghimbir, pudră de ardei iute și alune prăjite măcinate, aduce la masă gustul de alune și o iuțime potrivită.  

WATCH VIDEO

Gunpowder Spice (Milagai Podi)

Gunpowder Spice (Milagai Podi)

Denumirea sa oficială este Milagai Podi, care în traducere înseamnă pudră de ardei iute. Însă, Gunpowder Spice este denumirea folosită cel mai frecvent de iubitorii mâncărurilor din sudul Indiei.

Este un condiment uscat care conține linte (dal) fin măcinată și prăjită, semințe de susan, ardei iute, chimion, coriandru și alte mirodenii. Deși, după nume, ar putea părea foarte piperat, acest condiment poate varia de la potrivit de picant la picant - în funcție de cantitatea de ardei iute folosită.  

Cu nenumărate posibilităţi de preparare, acest amestec de condimente poate avea diverse culori: neagră, galbenă, roșie sau verde. în funcție de lintea și mirodeniile folosite la prepararea amestecului - ceea ce aduce o combinație frumoasă de culoare și aromă în farfuria dvs.

Folosit inițial pentru a asezona idli (delicioase prăjituri din orez), dosa, orez și tăiței, continuă să fie redescoperit pentru versatilitatea sa extraordinară. Presărați din belșug acest amestec peste orice fel de mâncare pentru o explozie instantanee de arome. 

*Cunoscut și sub denumirea de: Molaga Podi, Amestec de condimente Idli Podi

WATCH VIDEO

  • Flavor Forecast 2018
    • Fuziune de arome la îndemâna ta
    • Întrezărește gustul Africii de Est
    • Gustări japoneze Izakaya
    • Băuturi pentru o stare de bine
    • Înconjurul lumii cu Hot Pot
    Raport 2018 (descarcă)
  • Rapoarte anuale
    • Raport 2017
    • Raport 2016
Back to top
  • Kamis
  • YouTube
  • Facebook