FF17_Logo_Romania_web

Treziţi-vă înconjuraţi de gusturi globale

Nu vă mai găsiţi scuze ca să faceţi acelaşi mic dejun plictisitor! Gândiţi în afara limitelor şi încercaţi un bol cu ingrediente noi şi gusturi captivante care să vă ajute să rezistaţi întreaga zi. De la seminţe străvechi şi varietăţi de orez interesante la un mic dejun inspirat din Orientul Mijlociu cu un sos picant, acestea sunt gusturile globale pentru care merită să vă daţi jos din pat.

Congee

Congee – noul terci de ovăz

Exploraţi partea mai dulce a congee. Servită tradiţional cu cimbru, această budincă cremoasă cu orez din Orientul Îndepărtat este îmbunătăţită în mod neaşteptat cu varietăţi exotice de orez, condimente calde şi sucuri de fructe. Se pune deasupra mango, nucă de cocos, o soluţie balsamică sau altele.

Sorghum

Bol cu seminţe Sorghum – Cereale & Lapte dezvoltate

Descoperiţi posibilităţile „noii cereale”. Aceste seminţe integrale străvechi, fără gluten, originare din Africa, au un gust care aduce cu cel de alune şi au o textură consistentă. În combinaţie cu lapte din diverse plante şi aromatizate cu scorţişoară şi ghimbir.

Skhug

Mic dejun cu carne tocată şi sos picant Skhug

Aşezaţi-vă confortabil în faţa un mic dejun cald cu carne tocată combinată cu condimente şi ingrediente din Orientul Mijlociu cum ar fi carnea tocată, năutul, legumele prăjite şi sosul picant skhug. Sosul skhug, care se mai scrie şi astfel: schug sau zhug, conţine chimen, cardamon, coriandru, ardei iute thai, usturoi, pătrunjel, ulei de măsline şi suc de lămâie.

Distribuie acest trend

Plancha: grătar plat

Realizaţi o crustă crocantă, afumată şi gustoasă atunci când preparaţi grătarul pe plancha, o placă groasă şi plată din fontă care produce o căldură intensă. Combinaţi-o cu sosuri îndrăzneţe şi glazuri şi veţi descoperi de ce plancha este un mod de viaţă în Spania, în regiunea bască din Franţa, precum şi în Mexic.

Espelette

Soluţie de inspiraţie bască cu piper Espelette

Soluţia cu piper Espelette din Franţa este deosebit de afumată, dulce şi puţin picantă – fiind perfectă ca gust principal pentru combinaţia cu ierburi mediteraneene pentru carne şi fructe de mare la grătar.

3 Sauce

Sosuri îndrăzneţe

Mojo Verde: sos verde spaniol vibrant cu chimen, coriandru, pătrunjel şi ardei iute verde.

Adobo Negro: sos mexican hibrid care împrumută elemente de la sosul adobo picant şi sosurile mole negro cu gust complex – preparat cu bere neagră, susan negru şi piper iute.

Sos Romesco: sos spaniol uşor picant şi cu gust de alune preparat cu ardei verde, ardei roşu afumat şi migdale.

Sherry

Vin Sherry şi oţet

Adăugate ca glazură sau pulverizate, aceste ingrediente spaniole adaugă un element senzaţional mâncărurilor uscate.

Pâine la grătar pe plită încinsă

Painea cu cartofi, faina si branza este moale si pufoasa la interior. Folositi-o pentru a absorbi sosurile bogate si colorate, cum ar fi Mojo Verde sau Romesco, sau serviti-o pur si simplu cu unt.

Distribuie acest trend

Gălbenuşuri de ou: partea însorită a gustului

Gălbenuşurile de ou lasă micul dejun în urmă! Aceste elemente preţioase aurii adaugă consistenţă şi indulgenţă într-o manieră surprinzătoare unei varietăţi de meniuri de prânz şi cină. Preluând diferitele gusturi şi stiluri ale fiecărui preparat culinar, gălbenuşurile adaugă emoţie, proteine şi un gust excepţional.

Shakshuka

Shakshuka

Gălbenuşuri de ou marinate în sos de roşii combinat cu mirodenii savuroase din Orientul Mijlociu cum ar fi ardeiul roşu ajumat, chimenul, piperul, piperul cayenne, turmericul şi chimionul. O cină rustică – adăugaţi doar pâine pentru înmuiere.

Crispy Rice

Supă cu ou

Un ou prăjit sau poşat este aşezat pe ingrediente gustoase combinate cu o supă consistentă – Supă Kimchi cu orez crocant, supă de roşii cu fenicul cu tăiţei din zucchini şi supă Bonito Udon.

Egg Curls

Gălbenuş sărat afumat

Învelite în sare şi mirodenii şi lăsate la afumat mai multe zile, aceste gălbenuşuri reprezintă o comoară ascunsă cu gust de umami. Rezultatul este suficient de tare pentru a putea fi răzuit peste paste, salate sau alte preparate.

Distribuie acest trend

Modern Med

Descoperiţi noua bucătărie mediteraneană din secolul XXI. Combinând ingredientele mediteraneene estice cu cele clasice din Europa de Vest, bucătarii pot crea preparate populare cu o perspectivă nouă.

Crostata cu pere si dracilaCrostata cu pere si dracila

Tartă cu pere și dracilă

Aceasta reteta prezinta asemanarile dintre gustul dracilei si al merisoarelor intr-o tarta crostata cu pere, care nu necesita forma de copt.

Barberries

Barberries

Ingredient apreciat pentru tarte în bucătăria persană, puteţi folosi aceste fructe roşii mici şi uscate pentru a înviora preparatele dulci şi savuroase.

Cavatelli Manti

Totul începe de la paste

Pastele reprezintă fundaţia pentru noi tradiţii culinare inspirate: Ash-e reshteh persan în combinaţie cu supa italiană de tip minestrone. Peştele spadă sărat şi afumat din Mediterana de est în combinaţie cu preparatul spaetzle german. Preparatul turcesc manti în combinaţie cu preparatul italian bolognese.

Baharat

Condimente Baharat

Fiecare regiune îşi lasă amprenta unică asupra condimentelor baharat, o amestec indispensabil pentru bucătăria din Mediterana de est – de obicei conţine piper negru, chimion, cardamon, cuişoare, coriandru, nucşoară şi paprika.

Distribuie acest trend

Dulce cu piper

Gustul îndrăzneţ care gâdilă limba al piperului este temperat de ingredientele dulci naturale precum siropurile şi fructele exotice. După ce s-a ascuns la vedere mulţi ani, piperul a ajuns în sfrâşit în lumina reflectoarelor. Gustul său direct şi senzaţia ulterioară oferă următorul val de gust picant.

Syrup

Piper + sirop de curmale

Aroma de cedru a piperului este suplimentată de gustul dulce şi pământos al siropului de curmale. Alte perechi de îndulcitori naturali care se potrivesc la fel de bine: sirop de orez negru, sirop de sorg, sirop de malţ de orz, sirop de yacon, nectar de nucă de cocos şi piloncillo.

Dragon Fruit

Piper + Fructul dragonului

Fructele exotice şi tropicale cum ar fi fructul dragonului, mangosteen, mango verde şi jackfruit accentuează aromele citrice ale piperului şi oferă combinaţia perfectă dulce şi caldă. Fructul dragonului este crocant şi are un gust uşor dulceag – roz strălucitor pe exterior şi roşu sau alb pe interior cu seminţe negre.

Distribuie acest trend