Supă de mazăre
Maghiran
Ierburi aromatice

Maghiran

Sfaturi de utilizare

Condimentul este plantă uscată de maghiran, culeasă în perioada de înflorire. Planta este originară din Orientul Mijlociu, dar în prezent este cultivată aproape în întreaga lume. Maghiranul este tipic însă pentru zona mediteraneană. Condimentul are o aromă distinctă şi un gust uşor arzător. În bucătărie se foloseşte în special la cârnaţi de casă, la aromarea felurilor de mâncare pe bază de carne, sosuri, carne la cuptor, umpluturi, plăcinte, legume, supe(de mazăre, fasole, cartofi, ciorbe de burtă), găluşti și mâncăruri cu ciuperci. Pentru accentuarea gustului de maghiran, acesta se foloseşte în combinaţie cu cimbrisor, în special în dietele fără sare. Modul în care se foloseşte maghiranul depinde de felul de mâncare. La felurile de mâncare pe bază de carne se utilizează înainte de gătire, la celelalte feluri pe final.