MUȘTAR BOABE

MUȘTAR BOABE

MUȘTAR BOABE

Știați că...?

Muștarul este folosit drept condiment de mii de ani. Pentru oamenii săraci era singurul condiment cu care își puteau permite să-și însuflețească mâncarea.

Calitatea

Boabele de muștar trebuie să aibă o culoare aurie uniformă, cu o aromă proaspătă și îndrăzneaţă. Izotiocianatul de alil este principalul ulei volatil care îi conferă aroma.

Utilizări

Presărați-le peste sosurile de brânză sau gătiți-le cu legumele la tigaie. Ideale la murături, chutney și sosuri curry, pentru un plus de gust. Se amestecă cu maioneză la salata de cartofi. Carnea de porc, vițel, iepure și rinichii se asezonează cu boabe de muștar. Adăugați muștarul spre sfârșitul gătitului, deoarece coacerea îi reduce gustul picant.

Informaţii nutriţionale

Valoare energetică la 100 g: 487 KCal

Proteine la 100 g: 27,8 g

Glucide la 100 g: 26,2 g

Grăsimi la 100 g: 30,1 g