Salată vinegrette cu sos de muștar
legume si ciuperci

Salată vinegrette cu sos de muștar

  • 13

    ingrediente

ingrediente

  • 1 sfeclă
  • sare
  • zahăr
  • 1 linguriță Boabe de muștar
  • 1 linguriță Piper negru măcinat
  • 1 morcov
  • 3 cartofi
  • 2 castraveţi muraţi
  • 1 măr
  • 100 grame varză murată
  • 50 grame de ceapă verde şi uscată
  • 3-4 linguri de ulei vegetal
  • un sfert de pahar de oţet

pregătire

  • Legumele gătite în coajă şi răcite (sfecla, morcovul şi cartofii), castraveţii, mărul, ceapa se curăţă, se taie în felii, cubuleţe sau pai.

  • Întâi se pune sfeclă în castron şi se amestecă cu o lingură de ulei, apoi se amestecă şi celelalte legume şi se adaugă varza tocată.

  • Pentru sos, boabele de muştar măcinate, piperul, sarea, zahărul se pisează cu uleiul vegetal şi se dizolvă în oţet.

  • Înainte de servire, legumele se amestecă cu sosul, se pun în salatieră şi se decorează cu ceapă verde.