Turtițe de năut și carne tocată de miel
FF2017

Turtițe de năut și carne tocată de miel

Gândiţi neconvenţional şi începeţi ziua cu turtiţe tradiţionale din Orientul Mijlociu. Năutul fraged, carnea tocată de miel sau vită şi dovleacul plăcintar, condimentate cu un amestec de coriandru, chimion şi fenicul sunt vedetele din farfurie. Adăugaţi sos skhug, un sos picant popular din Orientul Mijlociu, pentru o aromă înţepătoare şi savuroasă care vă va convinge pe dumneavoastră și pe oaspeţii dumneavoastră să mai cereți o porţie. Decoraţi cu o lingură de brânză cremoasă ricotta cu skhug şi castravete tăiat cubuleţe.
  • 30m

    durata de pregătire

  • 20m

    Durata de gătire

  • 17

    ingrediente

ingrediente

  • 125 gram brânză ricotta
  • 1 vânătă, tăiată cubuleţe
  • 1 ceapă roşie, tăiată cubuleţe
  • 400 gram năut la conservă, scurs şi spălat
  • 1 linguriță Usturoi granulat Substituiri disponibile
    • Usturoi granulat Family Pack
  • 400 gram roşii la conservă, tăiate în bucăţi
  • 50 gram frunze de spanac proaspăt
  • zeama de la 1 lămâie
  • 1/4 castravete, tăiat cubuleţe
  • 2 linguri Sos Skhug, împărţit
  • 2 lingurițe Nucșoară întreagă
  • 1 lingurițe Chimion măcinat
  • 1/2 lingurițe Chimen măcinat
  • 1/2 lingurițe Piper negru măcinat
  • 1/2 lingurițe seminţe de fenicul, pisat în mojar
  • 150 gram dovleac plăcintar, decojit și tăiat cubuleţe
  • 225 gram carne tocată de miel sau vită

pregătire

  • Amestecaţi brânza ricotta şi 1 lingură de sos Skhug într-un vas mic până când sunt bine combinate. Acoperiţi şi daţi la frigider până la servire. Păstraţi restul de sos Skhug pentru a da savoare turtiţelor din carne de miel.

  • Amestecaţi toate condimentele uscate într-un vas mic şi lăsaţi-le la o parte. Fierbeţi dovleacul plăcintar la abur sau coaceţi-l la cuptorul cu microunde până când se înmoaie şi apoi lăsaţi-l la o parte.

  • Încingeți o tigaie mare la foc mediu spre mare. Adăugaţi carnea de miel, prăjiți şi amestecaţi timp de 3 minute. Adăugaţi 2 linguriţe din amestecul de condimente uscate şi amestecaţi până când carnea de miel nu mai este roz. Apoi, scoateţi carnea de miel din tigaie cu o lingură cu găuri şi lăsaţi-o la o parte.

  • Adăugaţi ceapa, dovleacul plăcintar şi vânăta şi amestecaţi în timp ce se prăjesc la temperatură medie timp de 5-6 minute. Adăugaţi năutul, usturoiul şi restul amestecului de condimente şi prăjiți şi amestecaţi timp de 3-4 minute. Amestecaţi roşiile din conservă şi carnea rumenită de miel şi lăsaţi să se prăjească până când se înmoaie dovlecelul. Adăugați spanacul, zeama de lămâie şi restul de sos Skhug şi amestecați-le, prăjind totul până când spanacul se înmoaie puțin.

  • Pentru a servi, puneţi turtițele de carne de miel şi năut în bolurile de servire. Decoraţi cu o lingură de brânză ricotta cu skhug şi cubuleţe de castravete .