Pâine la grătar pe plită încinsă
FF2017

Pâine la grătar pe plită încinsă

Experimentaţi cu tehnicile de preparare de inspiraţie internaţională, cum ar fi prăjitul pe plită încinsă. Această plită groasă şi netedă de fontă creează un exterior crocant pentru pâinea de casă. Pâinea cu cartofi, făină şi brânză este moale şi pufoasă la interior. Folosiţi-o pentru a absorbi sosurile bogate şi colorate, cum ar fi Mojo Verde sau Romesco, sau serviţi-o pur şi simplu cu unt.
  • 9

    ingrediente

ingrediente

  • 1 cartof de copt mediu
  • 50 gram unt, înmuiat
  • 100 gram făină simplă
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/4 linguriță boia afumată
  • 1/4 linguriță Sare de mare iodata Rasnita
  • 1 ou, bătut uşor
  • 25 gram brânză Manchego sau Parmezan, rasă
  • 2 linguri lapte

pregătire

  • Înțepați de câteva ori cartoful cu furculiţa pentru ca aburul să poată fi eliminat în timpul coacerii. Coaceţi cartoful la cuptorul cu microunde la temperatură ridicată timp de 8 minute; la jumătatea timpului întoarceţi cartoful pe cealaltă parte. Lăsaţi-l să se răcească suficient pentru a nu vă arde şi apoi curăţaţi-l de coajă.

  • Puneţi cartoful curăţat şi untul într-un vas mediu, adăugaţi făina, praful de copt, boiaua afumată şi sarea de mare şi amestecaţi pentru a le combina. Adăugaţi oul, brânza şi laptele şi amestecaţi până când obţineţi un aluat fin. Împărţiţi aluatul în două. Rulaţi fiecare bucată de aluat într-o formă lunguiaţă, cu o grosime de aproximativ 1 cm, pe o suprafaţă pe care aţi acoperit-o uşor cu făină.

  • Încălziţi plita sau tigaia la foc mediu. Ungeţi plita cu ulei sau pulverizaţi ulei de gătit care nu lipește. Îndepărtaţi făina în exces de pe bucăţile de aluat şi puneţi-le cu grijă pe plită. Lăsaţi să se prăjească aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte sau până când sunt rumenite şi bine pătrunse. (În funcţie de mărimea plitei, este posibil să fiţi nevoit să le prăjiţi în tranşe.)