Tartă cu pere și dracilă
FF2017

Tartă cu pere și dracilă

Ne place foarte mult fructul acrișor și uscat persan, care devine tot mai popular în toată lumea. Această reţetă prezintă asemănările dintre gustul dracilei și al merișoarelor într-o tartă crostata cu pere, care nu necesită formă de copt. Este aromată cu scorţişoară dulce şi presărate cu fulgi de migdale pentru un aspect de nota zece. Este rustică, uşoară şi extrem de delicioasă.
  • 16

    ingrediente

ingrediente

  • Aluat Crostata:
  • 50 gram de dracila uscată
  • 100 gram zahăr pudră, împărțit
  • 25 gram de făină albă
  • 1 linguriță Scorțișoară măcinată
  • 1/4 linguriță Sare de mare iodata Rasnita
  • 1/2 linguriță de extract de migdale
  • 1 ou, uşor bătut
  • 25 gram de fulgi de migdale
  • 175 gram de făină albă
  • 50 gram de migdale măcinate
  • 1 lingură de zahăr pudră
  • 100 gram de unt rece, nesărat, tăiat în cubuleţe
  • 3 linguri de apă rece ca gheaţa
  • Umplutură de pere şi dracilă:
  • 3 pere coapte şi tari, decojite, fără miez şi tăiate în patru

pregătire

  • Pentru aluat, aşezaţi făina, migdalele măcinate, zahărul şi sarea de mare într-un procesor de alimente şi acoperiţi. Procesaţi până ce obțineți un amestec, apoi adăugaţi untul şi continuaţi procesarea până când compoziția seamănă cu pesmetul. Adăugaţi 3 linguri de apă rece în timpul procesării, până la formarea unui aluat. Luaţi aluatul şi aşezaţi-l pe o suprafaţă presărată cu făină, apoi frământaţi până când aluatul este fin. Modelaţi sub forma unui disc de 20 cm. Împachetaţi în folie alimentară şi păstraţi la frigider timp de o oră.

  • Preîncălziţi cuptorul la 200°C, 425°F, treapta de temperatură 7. Puneţi deoparte 1 lingură de zahăr pentru a presăra cu el tarta. Amestecaţi restul de zahăr, făină, scorţişoară şi sare de mare într-un bol de mari dimensiuni. Adăugaţi perele, dracilele şi extractul de migdale. Scuturaţi uşor pentru a le acoperi, apoi scoateți perele şi puneţi deoparte amestecul de făină şi perele.

  • Rulaţi aluatul între 2 bucăţi de hârtie pergament până când acesta capătă forma unui cerc de 30 cm. Aşezaţi aluatul într-o tavă de copt acoperită cu hârtie pergament. Așezați umplutura cu lingura în centrul aluatului, întinzând-o până la o distanţă de 3 cm de margine. Împăturiţi în sus marginea crustei şi decoraţi cu bucăţi de pere. Ungeţi crusta cu ou bătut şi presărați cu zahărul rămas şi cu fulgii de migdale.

  • Coaceți crostata pe raftul din mijloc al cuptorului, timp de 25-30 de minute sau până când perele se înmoaie şi crusta este brun-aurie. Răciţi uşor pe o tavă de copt. Răciţi complet pe un grătar. Serviţi cu îngheţată sau frişcă şi mai adăugaţi dracile, dacă doriți.